Följ Svenska Mässan

Digital handel lockar toppnamn till Mässan

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2017 08:55 CET

Maria Wetterstrand är en av talarna på årets D-Congress.

Toppnamnen inom digital handel samlas på D-Congress.
- Intresset har aldrig varit större. Tillväxten inom handeln enorm. I fjol omsatte näthandeln närmare 60 miljarder kronor, ökningen var hela 16 procent, säger Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.


Att framtidens tillväxt inom handeln är digital är de flesta ense om. Runt 1 700 deltagare väntas till årets D-Congress, Nordens mötesplats för digital handel, vilket är rekord. På kort tid har D-Congress utvecklats till en självklar mötesplats för alla som jobbar inom handel, e-commerce, affärsutveckling, marknadsföring, logistik, försäljning, webutveckling och IT-strategier.

I år medverkar 110 utställare och ett 40-tal talare, bl a Per Strömberg, vd ICA Group, Henrik van den Worm, head of e-commerce Facebook Nordic samt Andreas Carlsson, entreprenör och låtskrivare, känd från Idol-juryn. Lyssna också till Caroline Carlqvist, Zalando, som ger insikt i hur Europas största plattform för mode online arbetar med personalisering.
Moderator på stora scenen är Sara Wimmercranz, investerare och grundare av nätbaserade skoföretaget Footway. Se alla talarna här

Senaste namnet på talarlistan är Maria Wetterstrand, fristående debattör och f d språkrör för Miljöpartiet, som lägger ett hållbarhetsperspektiv på digital handel. Hon menar att de flesta tekniska framsteg kan ha både positiva och negativa effekter på miljön.
– Det handlar nästan alltid om hur vi väljer att använda dem, säger hon och tar ett exempel: det är ingen hit att använda el från kolkraft för att köra elbilar.Samtidigt kan elbilar betyda bättre luft och minskade utsläpp av växthusgaser.
– Samma sak med digital handel, säger hon.
– Använder vi den för att slippa betala miljöavgifter och miljöskatter i vårt eget land? Eller passar vi på att minska mängden transporter, effektivisera produktionen och söka upp saker av verkligt god kvalitet som håller längre?
Själv hoppas hon förstås på det sistnämnda.
– Men det är upp till oss själva. Som konsumenter, producenter, handlare, beslutsfattare och andra aktörer.

Maria har ett råd till företagarna som samlas på D-Congress:
– Skjut aldrig ifrån er ert eget ansvar. Ni kan påverka mer än ni tror.
– Väljer ni att sälja skräp ökar risken att folk köper skräp. Väljer ni att sälja bra grejer ökar chansen att folk köper bra grejer.

Pressackreditering till D-Congress görs till press@svenskamassan.se och hämtas i registreringsdisken i Kongresshallen på Svenska Mässan, entré 8 mot Scandinavium. Vårt Press Centre är inte öppet under detta arrangemang.

D-Congress 9 mars

D-Congress är ett årligt event som arrangeras av Svensk Digital Handel i samarbete med Svensk Handel och Svenska Mässan. På kort tid har D-Congress utvecklats till en självklar mötesplats för alla som jobbar inom handel, e-commerce, affärsutveckling, marknadsföring, logistik, försäljning, webutveckling och IT-strategier. Det är tredje gången D-Congress arrangeras på Svenska Mässan.

Svensk Digital Handel

Svensk Digital Handel är intresseorganisationen för den digitala handeln i Sverige och verkar för att framtidssäkra medlemmarnas digitala verksamhet. Som medlem i Svensk Digital Handel får svenska e-handelsföretag hjälp med både frågor och förslag som bidrar till ett tryggare, smartare och mer lönsamt digitalt företagande. Svensk Digital Handel driver affärsutveckling tillsammans med marknadens största aktörer och leverantörer. Tillsammans med våra medlemmar gör vi det enklare att handla på nätet. Svensk Digital Handel är en del av Svensk Handel.

LÄS MER OM D-CONGRESS

För frågor kontakta:

Jonas Ogvall, VD Svensk Digital Handel, tfn 0709-76 44 26 eller e-post: jonas.ogvall@svenskhandel.se

Christopher Sunmo, affärsansvarig Svenska Mässan, tfn 031-708 80 05 eller e-post: christopher.sunmo@svenskamassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se