Följ Svenska Mässan

Ett unikt steg mot ökad tillgänglighet på Leva & Fungera

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2019 09:34 CET

Svenska Mässan tar nu de första stegen för att öka den kommunikativa tillgängligheten, som den kanske enda mässarrangören i världen. Arbetet påbörjas på mässan Leva & Fungera som går av stapeln 26-28 mars. Det är konferensen Kommunikationskarnevalen som bidragit till att inspirera mötesplatsen till att ta detta steg. Kommunikationskarnevalen handlar om kommunikationsstöd och är en etablerad, nationell konferens som kommer att gå parallellt med Leva & Fungera.

Syftet är att skapa förutsättningar för alla att kunna planera och förbereda sitt besök och att skapa en kommunikativ miljö på Leva & Fungera för att möjliggöra samtal mellan människor på mötesplatsen.

Inför mässan kommer besökarna att kunna ladda ned material med bildstöd från hemsidan för att i lugn och ro planera och förbereda sig för sitt besök på mässan. För utställare finns samtalskarta att använda som bildstöd vid sin monter och de har även möjlighet att skapa specifika bildstöd och samtalskarta för sitt behov. Under mässans genomförande kommer det att finnas bildstöd/samtalskartor vid entré, försäljningsställen och scener.

- Att vara tillgänglig handlar inte bara om att eliminera fysiska hinder, vi behöver också se till att så många som möjligt kan ta del av vår information och innehåll. Att göra denna satsning gynnar alla våra besökare, säger Monika Ölund, affärsansvarig för Leva & Fungera på Svenska Mässan.

- Jag tycker det är oerhört spännande och positivt att Svenska Mässan och Leva & Fungera tar detta steg och är glad över det förtroende jag fått att påbörja arbetet med att skapa en mer kommunikativt tillgänglig miljö på Svenska Mässan, säger Maria Krafft Helgesson projektledare för satsningen och pedagog på Dart.

LÄS MER OM LEVA OCH FUNGERA HÄR

För frågor om Leva och Fungera kontakta:

Monika Ölund, Affärsansvarig för Leva och Fungera på Svenska Mässan
monika.olund@svenskamassan.se 031-7088082

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 3,1 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se