Följ Svenska Mässan

Fullsatt på D-Congress

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2018 15:08 CET

Karin Johansson, vd på Svensk Handel inledde D-Congress.

För att tillhöra framtidens vinnare krävs inte bara en digital närvaro utan också en anpassning till nya konsumtionsmönster och de möjligheter som tekniken ger. Intresset för D-Congress den 8 mars var mycket stort och lockade 2 000 deltagare som lyssnade på 60 talare med toppnamn från b l a Facebook, Google och BackingMinds. Dessutom var 120 utställande partnerföretag på plats.

Tillväxten inom handeln är enorm och växer årligen med ca 20 % i snitt. Det ger en ökad sysselsättning men handeln B2C och B2B är global och konsumenterna känner inga gränser.
Svensk Handels vd Karin Johansson startade dagen och tog bland annat upp e-handelns tillväxt och handel på lika villkor. Karin uppmanade svenska e-handlare att ta för sig av den internationella marknaden.
– Det finns 7 miljarder kunder där ute som väntar på er.

Österrikaren Dietmar Dahmen, visionär och futurologisk innovationsexpert, stod för ett fartfyllt framträdande och hans huvudbudskap var klart:
– Din omvärld och din marknad förändrar sig. Var flexibel och förändra dig med den.

Talarna gav sin bild av läget och framtiden. Susanne Ehnbåge, har varit med och fusionerat Siba och Netonnet med stor framgång. Nu går hon vidare till Lindex, men på D-Congress pratade hon om sin tid på Netonet och den transformering som bolaget tagit sig igenom. Hennes budskap var:

  • Ompröva dina beslut hela tiden.
  • Lyssna på dina kunder och involvera dem.
  • Gör ett bra sista intryck.
  • Dra egna slutsatser om vad som händer.

– Många intressanta frågor togs upp under dagen. Helt klart kommer vi att få se mycket mer av personalisering framöver; i marknadsföringen, på siterna och inte minst när det gäller leveransen, säger Thoma Liås, projektledare Svensk Digital Handel.

D-Congress arrangeras nästa gång den 7 mars 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.

D-Congress
Svensk Digital Handel arrangerar D-Congress för fjärde gången i samarbete med Svensk Handel och Svenska Mässan i Göteborg. Tillsammans skapar vi Nordens främsta mötesplats för handeln med nyheter, trendspaningar och digitalt fokus. Deltagarna representerar ett brett spektrum av företag med anknytning till handeln i Sverige och övriga världen. Utöver e-handelsföretag och butikskedjor samlas t.ex. leverantörer av finansiella tjänster, logistiklösningar, marknadsföring, systemlösningar och webbdesign.

Svensk Digital Handel, en del av Svensk HandelSvensk Digital Handel är intresseorganisationen för digital handel i Sverige. Målsättningen är att proaktivt framtidssäkra den digitala utvecklingen och att handeln i Sverige skall ligga i framkant. Med över 100 medlemmar, 850 Trygg e-handlare och 120 Business Partners samlar vi mer än 1000 företag som tillsammans verkar för att bidra till säkrare, smartare och mer lönsamma digitala verksamheter. Våra Business Partners är några av marknadens största aktörer och leverantörer. Svensk Digital Handel är en del av Svensk Handel och vår vision är att vartannat köp ska vara digitalt.
> LÄS MER OM D-CONGRESS

För frågor kontakta:
Thomas Liås, projektledare Svensk Digital Handel, tfn 0767-72 33 00 eller e-post: thomas.lias@dhandel.se
Christopher Sunmo, affärsansvarig Svenska Mässan, tfn 031-708 80 05 eller e-post: christopher.sunmo@svenskamassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se