Följ Svenska Mässan

Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juni

Pressmeddelande   •   Maj 17, 2018 09:13 CEST

Svenska Maskinmässan arrangeras återigen på Solvalla i Stockholm.

Nu är det premiär för Sveriges viktigaste maskinmässa som samlar Sveriges maskinleverantörer och maskinentreprenörer på en och samma plats - Solvalla. Vi inbjuder media till presskonferens och invigning den 31 maj.

Pressprogam
Presskonferens den 31 maj kl 10.00 på Solvalla, konferenslokal ATG Logen (ingång via nya huvudentrén).

Medverkande vid presskonferensen är:
Christer Söderberg, ordförande MaskinLeverantörerna ML
Magnus Persson, ordförande, Maskinentreprenörerna (ME)
Jörgen Forsberg, vd Solvalla AB
Gabriel Börjesson, affärsansvarig Svenska Mässan
Björn Bäckström, vd MaskinLeverantörerna (ML)

Invigning
Svenska Maskinmässan invigs den 31 maj kl 11.00 vid ingång till travovalen.

Pressackreditering görs här >>

Besökarna, som förväntas komma från hela landet, är i huvudsak aktiva inom bygg- och anläggningsbranschen. De som i verkligheten bygger svensk framtid. Utställare är cirka 110 maskinleverantörer som kommer att visa det senaste i maskinväg.

MaskinLeverantörerna, som är arrangör i samarbete med Svenska Mässan, var mycket nöjda med utfallet av Maskinmässan 2016.
- 2016 var första gången för vårt koncept ”att sätta mässbesökaren i centrum” och enligt besökarna funkade detta mycket bra. Nu har vi filat och justerat allt som hade förbättringsmöjligheter och ser fram emot en ännu bättre mässa 2018, säger Björn Bäckström, vd ML.

Maskinentreprenörerna (ME), landets ledande bransch- och arbetsgivarorganisation för maskinentreprenörer, ser fram emot årets mässa och har bland annat tagit stort ansvar i utformningen av årets seminarieprogram.
- Maskinmässan är ett unikt tillfälle att träffa branschkollegor och utbyta erfarenheter samtidigt som du får kunskap om vad som händer i branschen runt om i Sverige. Här får du på ett samlat sätt en överblick av vad maskinmarknaden har att erbjuda just nu och nära i framtid, säger Hampe Mobärg, vd ME.

Svenska Mässan som redan förra gången var imponerade av det stora intresset för mötesplatsen meddelar att detta intresse inte har svalnat, möjligtvis ökat ytterligare, både från utställare och besökare.
- Både utställare och besökare har verkligen visat stort intresse för 2018 års mässa. Telefonen och mailen går varm och man märker att de positiva ryktena efter 2016 års mässa har spridit sig runt om i landet. Konceptet med en kompakt maskinmässa, där besökaren står i fokus har verkligen blivit en snackis, säger Gabriel Börjesson, affärsansvarig Svenska Mässan.

Det mesta sker utomhus och besökarna får tillfälle att gräva, lasta och testa en mängd mobila maskiner. Entrén är fri och målet är satt till över 12000 besökare. Främst vänder man sig till entreprenörer inom bygg, anläggning och vägunderhåll samt representanter för kommunernas tekniska kontor.

Öppettider
Torsdag 31 maj kl 09.00-17.00
Fredag 1 juni kl 09.00-17.00
Lördag 2 juni kl 09.00-15.00

Press har ett eget rum i utställarnas Service Center. Här finner ni kaffe, fika samt pressreleaser från utställare.

Fakta Svenska Maskinmässan
När: 31–2 juni 2018
Var: Solvalla, Stockholm
Utställare: Sveriges ledande leverantörer av mobila maskiner och redskap. Alla är medlemmar i MaskinLeverantörerna.
Arrangör: MaskinLeverantörerna i samarbete med Svenska Mässan
Övrigt: Fri entré.
Fri parkering med gott om parkeringsplatser. Goda kommunikationer med flyg (Bromma, Arlanda), tåg, buss, taxi och bil. Många restauranger med stort utbud.

LÄS MER OM SVENSKA MASKINMÄSSAN

För frågor kontakta:

Björn Bäckström, MaskinLeverantörerna, tfn 08-508 938 83,
e-post: bjorn.backstrom@maskinleverantorerna.se

Gabriel Börjesson, mässansvarig Svenska Mässan, tfn 031-708 82 21,
e-post: gabriel.borjesson@svenskamassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se