Följ Svenska Mässan

Rekordfart för nyheter inom eHälsa

Pressmeddelande   •   Apr 10, 2017 10:40 CEST

Coalan, ett slags digitalt stetoskop för hjärtövervakning, kopplat till en smartphone visades på Demo@Vitalis förra året.

200 sekunder. Det är all tid årets talare Demo@Vitalis får på sig. Det gäller att gå direkt på kärnan i sin beskrivning av innovationer inom eHälsa. Till glädje för åhörarna:

– Ingen annanstans kan man så snabbt lära sig så mycket om nyheter på området, säger Hans Almvide, konferensansvarig på Vitalis 25-27 april.

Den 25 april, i en konferenssal på Vitalis, får representanter för 15 företag chansen att tala under en och en halv timme. Men var och en av dem förfogar bara över 200 sekunder.
- Vi har haft ett problem: det pratas väldigt mycket om innovationer och nya idéer inom Connected Health och eHälsa. Men det har saknats ett koncept att visa dem för vården, säger Hans Almvide.
- Eftersom vi har en stor del av beslutsfattarna inom vård och omsorg, alltså de som gör upphandlingarna, på plats gäller det att snabbt presentera det senaste för dem. I publiken finns också riskkapitalister, villiga att investera.

Demo@Vitalis introducerades i fjol - och gjorde omedelbar succé.
Ett av företagen, Coala Life, visade t ex för första gången offentligt sin produkt Coalan, ett slags digitalt stetoskop för hjärtövervakning, kopplat till en smartphone. Det ledde till att investerare strömmade till. Idag säljs den över hela Europa.

I år har konceptet slipats ytterligare:
- Tidsgränsen är satt för att man inte ska hålla på och snacka om vad eHälsa är. Det finns inte tid för PowerPoints och sånt, konstaterar Hans.
- Man ska istället direkt förklara vad innovationen går ut på, vad den gör för skillnad. Det ska vara energirikt och krispigt.

Talarna kan vara utställare på mässan. Eller inte.
- En del företag är nystartade och så små att de inte ens har möjlighet att ha en monter. Andra kan vara stora multinationella bolag. Vi utesluter ingen.
- Det enda vi går efter är att produkterna ska vara tillräckligt intressanta och nya på marknaden eller nära att sättas på marknaden.

Vitalis är Nordens ledande och största mötesplats inom eHälsa - utveckling av vård och omsorg genom IT. Mötesplatsen arrangeras varje år och samlar över 3 600 deltagare under tre dagar och erbjuder kompetensutveckling med mer än 170 föreläsningar. Dessutom en utställning där leverantörerna visar sina produkter och tjänster. Här pågår diskussionen om vårdens och omsorgens framtid och om hur visioner blir verklighet.

> LÄS MER OM VITALIS

För frågor kontakta:

Maria Sterner, affärsansvarig för Vitalis på Svenska Mässan, tfn 031-708 82 35.

E-post: maria.sterner@svenskamassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se