Följ Svenska Mässan

Rekordmånga ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2019 14:17 CEST

I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa, Göteborg Vin & Deli, på Svenska Mässan. Det var fler än någonsin som ville ta del av utställarnas vinkunskap och ta chansen att upptäcka nya favoriter och att provsmaka sommarens vintrender.

Mässans popularitet har vuxit sedan starten 2015 och även i år slog Göteborg Vin & Deli besöksrekord med nästan 9000 besökare på två dagar. Men det är inte bara besökarantalet som har vuxit, även vinutställare och vinimportörer var fler än tidigare år. Därmed fortsätter Göteborg Vin & Deli att vara en av Sveriges största vinmässor.

– Trenden fortsätter om att vi vill lära oss mer om vin och framförallt vill gemene man öka kunskapen om att kombinera mat och dryck på rätt sätt. Det är också något vi ser att utställarna tar till sig mer och mer och hos många kunde du till exempel få en passande ostbit som gifter sig fint med vinet, säger Emelie Oscarson, projektledare på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.

Förutom över 100 utställare som fanns på plats arrangeras även två tävlingar under mässan. Under fredagen pågick tävlingen Pizza Champion Cup där 20 pizzabagare bland annat gjorde upp om Sveriges bästa gourmetpizza 2019. Vinnaren i år blev Simone Pizzuto från LaMadrina i Stockholm som kommer att representera Sverige i det officiella pizzabakningsvärldsmästerskapet år 2020 i Italien. Pizza Champion Cup är Sveriges största pizzabakningsmästerskap och arrangeras av Sveriges pizzaförening och Svenska pizzabagarelandslaget.

På lördagen arrangerades tävlingen Årets Bartender där åtta bartenders från hela Sverige tävlade om att ta hem titeln Årets Bartender 2019.

– De åtta finalisterna startade dagen med att göra två klassiska drinkar som tävlingsledningen lottat ut, sedan skriftligt kunskapsprov och blindproving av vin. Avgörande momentet var att presentera sina egenkomponerade drinkar under temat ”Apéritif med och utan…” dvs. två välgjorda fördrinkar som lämpar sig att öppna en middag eller festkväll, berättar Mikael Berglund Hveem, tävlingsansvarig hos Sveriges Bartenders Gille.

Årets svenska mästare blev Tommi Komljenovic från Tullhuset i Jönköping. Tommi vann SM redan 2017 och tog VM-guld i klassen After Dinner Cocktail senare samma år. Nu var det alltså dags igen och som han gjorde det.

Nästa år arrangeras Göteborg Vin & Deli den 24-25 april.

Göteborg Vin & Deli är Göteborgs största vin- och delikatessmässa som samlar erfarna och oerfarna dryckeskännare. Här möter du som besökare ett stort antal utställare med ädla drycker och delikatesser. Utställarna representerar såväl smaker från stora delar av världen som lokala smaker från Göteborg med omnejd.

På Göteborg Vin & Deli får du prova, dofta och uppleva dryck från när och fjärran, både från nya och gamla världen, spännande nyheter, gamla klassiker och unika flaskor med mycket historia. Till det finner du delikatesser som hör drycken till.

> LÄS MER OM GÖTEBORG VIN & DELI

För frågor kontakta:

Emelie Oscarson, projektledare- och pressansvarig Göteborg Vin & Deli
Ttfn 0733-91 07 30
E-post: emelie@svenskadryckesmassor.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 3,1 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se