Följ Svenska Mässan

Två nya keynotes klara för Meg17

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2017 14:42 CEST

Två nya keynotes är klara för Meg17. Eric Nuzum, chef för programutveckling på Amazons ljudplattform Audible, och Ryan Broderick, global redaktör på BuzzFeed, kommer till Göteborg 27-28 september för att medverka på Meg – Mediedagarna i Göteborg. 


Ansluter till programmet gör nu två internationella tungviktare som kommer till Meg för att blicka in i framtiden och ge sin fördjupande bild av hur medielandskapet utvecklas.

Eric Nuzum är chef för programutveckling på Amazons ljudplattform, Audible, där han arbetar med att skapa framtida format av digital lyssning. Efter en lång karriär som innehållsansvarig på National Public Radio (där han skapade serier som Invisibilia och TED Radio Hour) rekryterades han till Amazon för två år sedan. Audible har idag 60 olika partners som levererar nyheter i ljudformat, bland dem Washington Post och New York Times.
Nu kommer han till Meg för att prata om hur Audible med hjälp av dataanalys arbetar med nya marknader, användarengagemang och hur de utvecklar framtidens ljudtjänster.
Seminariet arrangeras i samarbete med Svensk Bokhandel och kommer att modereras Tove Leffler, chefredaktör.

Ryan Broderick är BuzzFeeds globala redaktör och baserad i London, där han arbetar nära det internationella breaking news-teamet. Han är specialiserad på på plats-journalistik och att använda de sociala medierna i nyhetsarbetet. Han har på nära håll bevakat terrorattackerna i Paris och Bryssel, Brexit och stängningen av migrantlägren i Calais. Sedan flera år har han också bevakat de högerextrema rörelsernas aktivitet på nätet. På Meg17 talar Ryan Broderick under rubriken Investigating right wing communities: Hur organiserar sig dessa i communitys och chattforum? Hur går de tillväga vid rekrytering av nya följare, och hur mobiliserar de sig för att skapa kaos i sociala medier?
Seminariet arrangeras i samarbete med Föreningen Grävande Journalister och modereras av ordförande Terje Carlsson.

Under de kommande månaderna presenterar Meg medverkande och programpunkter löpande.
Följ nyheterna på www.meg.se och i våra sociala medier.

Kontakt:
Joanna Wahlsten, presskontakt
031-708 84 13

På Meg möts beslutsfattare inom media, näringsliv, akademi och politik. Här diskuteras och debatteras frågeställningar som rör medieutveckling och affärsnytta, såväl nationellt som globalt. Meg17 arrangeras den 27–28 september 2017, i anslutning till Bokmässan, på Svenska Mässan i Göteborg. 


Meg, SE-412 94 Göteborg, Sverige | Mässans Gata 10 | Tel 031-708 84 00 | info@meg.se | www.meg.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se