Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Fem finalister klara för Innovationsracet 2020

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2020 14:43 CET

Förra årets vinnare av Innovationsracet.

Den 6 maj presenterar fem finalister, tillika startup-företag, sina innovationer på Innovationsracet under Power Circle Summit. De tävlar om topp-tre-placeringar där förstapriset är 100 000 kr, andrapriset 50 000 kr och tredjepriset 25 000 kr.

–Alla vet att det sker ett skifte, men hur gör vi? Vi ser redan att energiinnovationer faktiskt bidrar till energiomställningen men för att accelerera energiinnovationernas väg till marknaden krävs det bland annat att få in kunder genom pitchning och matchning, detta är en direkt avgörande aspekt för hur snabbt lösningen tar sig till marknaden, säger Sasan Shaba, portföljutvecklare på Energimyndigheten

Själva konceptet Innovationsrace är ett samarbete mellan Energimyndigheten, EIT InnoEnergy och Ignite Sweden.

– Här satsar vi konkret på framtiden, genom att skifta till kundperspektiv och implementering väntar vi inte utan skapar framtidens lösningar nu, säger Kenneth Johansson, vd InnoEnergy Scandinavia.

De fem finalisterna som har valts ut av en jury med representanter från alla samarbetspartners är:

SALLY R
Celcibus AB
CarbonCloud
TXG ECOBogie AB
Acosense

Finalisterna ska genomföra en pitch på 3 minuter inför en jury bestående av Energimyndighetens generaldirektör, Robert Andrén, som kommer att vara ordförande, samt Markus Berglund, EIT InnoEnergy, Malin Carlström ABB Technology Ventures och Maria Bolin, Utvecklingsklustret Energi AB.

Mer att vinna
För andra året i rad delas Kommersialiseringspriset ut till ett innovativt företag som kan bidra till energiomställningen. 
– Priset innebär att ett av bolagen kommer att få möjlighet att vinna ett kommersiellt pilotprojekt med ett storbolag, vilket är en fantastisk möjlighet. Vårt mål med den här satsningen är att hjälpa startups med positiv miljöpåverkan att nå sin potentiella marknad snabbare säger Sara Hamlin på Ignite Sweden.
Utöver chans till fina priser får omkring 15 startup-bolag med energiinnovationer ställa ut och möjlighet att matchmaka på konferensen.

Power Circle Summit går av stapeln den 5-6 maj på Münchenbryggeriet i Stockholm.
– Vi bjuder in startups och det ger ett mervärde även för storbolag och konferensdelegater, vilket skapar förutsättningar för samverkan på flera plan, säger Caroline Boltenstern, projektledare för Power Circle Summit.

Kontakt:
Caroline Bolternstern, projektledare
caroline.boltenstern@svenskamassan.se
031-708 80 30

Svenska Mässan Gothia Towers är en av Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan Gothia Towers arrangerar och driver mässor, möten, hotell, restauranger, spa och en showarena. Varje år välkomnas drygt två miljoner besökare till mötesplatsen. Svenska Mässan Gothia Towers ägs av en privat, oberoende stiftelse, Svenska Mässan Stiftelse, som varje år genererar drygt 3,2 miljarder kronor i turistekonomiska effekter.