Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Högklassigt hotell på hög höjd står äntligen klart

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2013 16:32 CEST

Nu står Upper House klart med 49 påkostade hotellrum, en restaurang som både bildligt och bokstavligt siktar mot stjärnorna samt ett unikt spa i tre våningsplan. Upper House öppnar den 1 september men redan i sommar gästas hotellet av ett hemligt celebert sällskap som ska provbo rummen i ett par dagar. 

Upper House har byggts ovanpå Gothia Towers andra torn och ligger på våning 21 till 24. Hotellet består av 49 hotellrum med två olika rumstyper, superiorrum på 31 m2 priser från 3000 kronor per natt. För de med stor plånbok finns en Grand Executive Suite på fördelat på två våningsplan, där priset ligger på 31 000 kronor per natt.

-Upper House är både ett personligt värdshus och ett modernt hotell av högsta internationella klass. Som ett ”hotell i hotellet” med ypperlig service, enastående utsikt och fantastisk mat komponerad av Krister Dahl som under åtta år var lagledare för det svenska kocklandslaget. Upper House är precis vad Göteborg behöver. Ett exklusivt hotell med en restaurang av högsta internationella klass, säger Petter Ullberg, vd för Gothia Towers.

Hotellet är smakfullt inrett i ljusa träslag, med mjuka heltäckningsmattor och möbler från bland annat italienska Moroso och schweiziska Vitra samt textiler från Kvadrat i Danmark.  Våren 2014 kommer hotellet utökas med tio rum Deluxe Suits på 48 m2

På 25:e våningen ligger Upper House Dining med generösa fönsterpartier och milsvid utsikt över Göteborg. Krister Dahl, tidigare lagledare för kocklandslaget och flerfaldig OS-medaljör i matlagning, är Executive Chef för samtliga restauranger på Gothia Towers och har rekryterat Måns Backlund till köksmästare på Upper House. Tillsammans kommer de att jobba med visionen att göra sig intressanta för Guide Michelin med en tydlig mattanke där de bästa råvarorna från närområdet väljs ut för dagen och skapar kvällens meny.

 -Menyn på Upper House är uppbyggd kring sex rätter som komponeras utifrån de bästa råvarorna som finns i vårt närområde för dagen. Dessutom tillkommer dagligen ett antal överraskningsrätter som också bygger på råvarutillgången. Inne i köket planerar vi att ha ett Chef’s Table där ett mindre sällskap gäster kan njuta av maten samtidigt som de ser den tillagas genom ett fönster, säger Krister Dahl Executive Chef.

På Upper House Spa & Relax, på våning 18 till 20, möts västkusten och orienten i form av klassiska spa-behandlingar med upplevelser av salt, hav och lena klippor och Hamam, en turkisk bastu och heta ångbad med dofter av kardemumma, lime och eukalyptus. Spat inrymmer även bastur med Upper House finner du högt över Göteborg, på de översta planen i mellersta tornet i Gothia Towers. Ett litet, personligt hotell i ett större sammanhang, med fantastisk utsikt, klassisk gästfrihet och varma händer.  http://upperhouse.se panoramafönster, gym, en 150 m2 varav en spektakulär utomhuspool som är byggd som en uthängande balkong med glasgolv på hotellets 19:e våning.

Hotellet öppnar den 1 september.

FÖR MER INFORMATION:

Alexandra Öfwerman, presskontakt
Micael Bindefeld AB
Mobil: 073 – 654 47 60
E-post: alexandra.ofwerman@bindefeldab.se

BILDER FINNS PÅ:

http://press.bindefeldab.se
Användarnamn: upperhouse
Lösenord: press

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.

Bifogade filer

PDF-dokument