Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Inspirerande ledare på Nordiska Skolledarkongressen

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2016 11:36 CET

Flera av Sveriges mest erfarna och prisbelönta chefer deltar på Nordiska Skolledarkongressen, 15–16 mars på Svenska Mässan i Göteborg. Bland talarna finns Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt och regionpolismästare Carin Götblad, som båda delar med sig av sina ledarskapserfarenheter.

Förändringar påverkar hela vårt samhälle, inte minst skolans värld. Fredrik Reinfeldt vet vad det innebär att vara ledare i tider av förändring efter två mandatperioder som Sveriges statsminister och mer än 25 års erfarenhet av svensk, nordisk och internationell politik. På Nordiska Skolledarkongressen talar han om förtroendefullt ledarskap för framtiden.

Ledarskap i med- och motgångar
När regionpolismästare Carin Götblad år 2008 tilldelades Affärsvärldens ledarskapspris Årets ledare löd motiveringen bland annat: ”Genom ett kreativt, målmedvetet och starkt personligt ledarskap har pristagaren förändrat och förnyat en stor och traditionstyngd organisation.” På kongressen berättar hon om sitt ledarskap och ger konkreta tips och idéer kring motgångar och framgångar.

Gott skolledarskap – viktigare än någonsin
Ett gott ledarskap för skolan är viktigare än någonsin anser professor Toby Salt, chef för brittiska Ormiston Academies Trust, och menar att skolledare delar samma utmaningar oavsett vilket land de är verksamma i. I seminariet ”Leadership matters” delar han med sig av sina erfarenheter som chef för mer än 30 skolor och diskuterar nya ledarskapsmodeller inom skolan.

Utbildningsministern får sista ordet
Utbildningsminister Gustav Fridolin avslutar kongressen 16 mars, då han talar under rubriken "En stärkt styrkedja börjar i en stark ansvarskultur – regeringens politik för tid, mandat och stöd till skolledare".

Sveriges största pris för skolledare
För första gången delas det Stora Skolledarpriset ut i samband med Sveriges Skolledarförbunds 50-årsjubileum. Priset går till en skolledare som har gjort extraordinära insatser. Priset på 80 000 kronor är Sveriges största pris till en skolledare i förskola och skola, och kommer att delas ut vartannat år i samband med Nordiska Skolledarkongressen.

Programmet finns i sin helhet på www.skolledarkongressen.se

Följ också Nordiska Skolledarkongressen på Facebook.
#skolledarkongressen

För frågor, kontakta:
Valentina Arvidsson, projektledare, Bok & Bibliotek i Norden AB
Tel: 031-708 84 12
E-post: va@skolledarkongressen.se

Kerstin Weyler, projektledare, Sveriges Skolledarförbund
Tel: 08-567 062 01
E-post: kerstin.weyler@skolledarna.se

Nordiska Skolledarkongressen startades 1997 och är en mötesplats som erbjuder kompetensutveckling, inspiration, nätverks- och affärsmöjligheter. Kongressen, som numera samlar närmare 1.400 deltagare från hela Norden, vänder sig till rektorer, skolchefer, förskolechefer, skolpolitiker och andra med intresse av och ansvar för skolutveckling.
Nordiska Skolledarkongressen är ett samarrangemang av Sveriges Skolledarförbund och Bok & Bibliotek.

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år besöker cirka 1,8 miljoner mötesplatsen. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,6 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se