Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Kvalitetsmässan lockar topp-politiker till Göteborg

Pressmeddelande   •   Nov 01, 2017 08:54 CET

Kvalitetsmässan i Göteborg har seglat upp som den största konferensen inom offentlig sektor i hela Europa. Totalt räknar arrangörerna med nytt besöksrekord på över 7 500 topp- och fritidspolitiker, tjänstemän och utvecklare. Finansminister Magdalena Andersson inviger mässan den 14 november och nye moderatledaren Ulf Kristersson är på plats tillsammans med flera kollegor från Alliansen.

- Näst efter Almedalen är det faktiskt Kvalitetsmässan i Göteborg som lockar flest politiker, förtroendevalda och debattörer samtidigt, säger Henrik Edman, ansvarig för mässan.

Ett huvudtema under årets Kvalitetsmässa är digitaliseringen inom offentlig sektor. Fyra partiledare – Annie Lööf, Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor och Jonas Sjöstedt - och flera tunga ministrar och politiska talespersoner kommer att finnas på plats för att prata om hur de vill utveckla ”Det nya Sverige”. Invigningstalare är Magdalena Andersson och bland föredragshållarna hittar vi över 500 kända namn, som framtidstänkaren Kjell A Nordström, f.d. finansminister Anders Borg, YouTube-profilen Clara Henry och Per Schlingmann som kommer att analysera hur vår framtida befolkning ser ut. På plats finns även flera framtidsforskare som kommer att prata om hur digitala läkare och lösningar som t.ex Kry-appen kan revolutionera vården. 

Den smarta staden

- För att lyfta digitaliseringens betydelse för offentlig sektor har mässan i år satsat på att bygga konceptområdet ”Den smarta staden”. Det blir en upplevelsegata där smarta digitala samhällslösningar visas upp för att inspirera till nya sätt att tänka inom offentlig verksamhet, säger Henrik Edman.

I ”Den smarta staden” får besökarna se en bit av framtiden! Längs en 40 meter lång gata kommer ett 20-tal företag och leverantörer att trängas för att visa upp sina smarta, digitala samhällslösningar. Bland de som ställer ut finns Bumbee Labs som mäter hur vi rör oss i stadskärnorna med hjälp av wifi-signaler. Och här finns Bigbelly för att presentera sin lösning med smart sophantering och återvinning och mer unika verksamheter som Lexplore – ett nystartat företag som kan upptäcka läs- och skrivsvårigheter tack vare artificiell intelligens och eyetracking.

Kvalitetsmässan pågår den 14-16 november på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan arrangeras vartannat år och är Europas största och ledande konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Det är den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar med att utveckla de offentliga verksamheterna. I år arrangeras mässan för 15:e gången. Kvalitetsmässan arrangeras av Svenska Mässan i samverkan med Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting samt SIQ.

> LÄS MER OM KVALITETSMÄSSAN


För frågor kontakta:
Henrik Edman, Kvalitetsmässan, tfn 031-708 80 65 eller 0705-21 10 66.
E-post: henrik.edman@kvalitetsmassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se