Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

”Laga mat till havs” på Båtmässan 2017

Pressmeddelande   •   Jan 10, 2017 15:03 CET

Kabyssduellen - ny recepttävling på Båtmässan.

För att premiera trevlig och hälsosam mat på sjön så arrangerar Båtmässan tillsammans med Navigare Yachting i år Kabyssduellen. Det är en recepttävling där det vinnande receptet kommer att tillagas, med personlig touch, av två kända kockar på en scen under Båtmässan 2017.

Receptet som skall tillagas på mässan utses av en kock samt en representant från Båtmässan och Navigare Yachting. Matlagningen kommer att ske i två riktiga båtkök på Båtmässan 2017 och juryn kommer att bestå av en stjärnkock, en journalist, en representant från Navigare Yachting och Båtmässan, en hemlig jurymedlem samt receptförfattaren själv.

− Idag handlar båtlivet om så mycket mer än transport från A till B. Det är en upplevelse och en viktig del av den upplevelsen är maten, säger Bengt Wallin, affärsansvarig Båtmässan.
− Vi vill på Båtmässan 2017 även lägga fokus på matens betydelse och inspirera våra besökare med spännande och goda recept som man enkelt kan ta med sig ut på vattnet, menar Bengt.

− När iden om Kabyssduellen kom upp tyckte vi det lät som en fantastisk ide att sponsra. På Navigare Yachtings resmål i Sverige, Medelhavet, Thailand och Västindien, vet vi att våra kunder fokuserar på mat som en del av hela seglingsupplevelsen och som en viktig del av sin semester, säger Sofia Schumacher, Marketing Manager på Navigare Yachting.
− Att lära sig laga enkel men god mat, med färska råvaror samt låta sig inspireras av det lokala köket, skapar nya och spännande matupplevelser. I tävlingen hoppas vi på att få se fantastiska recept på lättlagad mat från världens alla hörn, avslutar Sofia.

Första pris är en veckas segling på en av Navigare Yachtings båtar i Kroatien under 2017. Samt att det vinnande recept tillagas av två kända kockar under Båtmässan 2017, söndagen den 5 februari.

Tävlingen har lanserats på Båtmässans Facebooksida där man kan bidra med sitt egna recept. I dagsläget har närmare 30 recept kommit in.

Läs mer om tävlingen Kabyssduellen


För frågor kontakta:
Bengt Wallin, affärsansvarig Båtmässan, tfn 031-708 80 91.
E-post: bengt.wallin@svenskamassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,6 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se