Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Möt några av resebranschens största profiler på framtidsseminariet FuTURe

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2011 15:30 CET

TUR ska bli en ännu bättre arena för att göra affärer och driva frågor, för att skapa opinion och inspiration. Som en del i detta äger framtidseminariet FuTURe rum. Kring temat ”Vart är vi på väg?” kommer några av Nordens mest spännande och framstående reseprofiler att mötas för en paneldiskussion: Per G Braathen, Jan Carlzon, Rabbe Grönblom och Petter Stordalen.

TUR 2012 pågår 22-25 mars och delas upp i tre delar: Networking Day, Trade Days och Public Days. FuTURe är en del i Networking Day och äger rum onsdagen den 21 mars på eftermiddagen.

Samarbetspartner är Reseguiden.se. FuTURe produceras för mässan av FIN-S Marknad & Kommunikation, som tillsammans med SJ Event även anordnar TUR-tåget från Stockholm till Göteborg onsdag morgon. Bokningen för både FuTURe och TUR-tåget öppnar i januari 2012. Seminariet kopplas till mässans stora presskonferens, welcome reception och invigning onsdag kväll.

Den norske entreprenören Per G Braathen är ägare av Braganza AS som består av bland annat Malmö Aviation, Sverigeflyg och Ticket Travel Group. Baganzas core business är flygverksamhet och resebranschen i stort med paketering och distribution som kärnområden.
Visionären, finansmannen och legendaren Jan Carlzon har varit vd för bland annat SAS, Vingresor och Linjeflyg. Han sammanfattade sina erfarenheter i den uppmärksammade boken ”Riv pyramiderna”.
Kommerserådet Rabbe Grönblom grundade Nordens största pizzakedja KotiPizza med över 280 restauranger. Han är även ägare av Omena Hotels som 2012 öppnar ett hotell i Stockholm. Hans rederi RG-Line trafikerar mellan Umeå och Vasa.
Skandinaviens okrönte hotellkung Petter Stordalen grundade och driver Nordic Choice Hotels. Han satsar stort på det han tror blir avgörande i framtiden: webben, lojalitetsprogram och miljö- och samhällsfrågor. Han har många nya hotell på gång.

TUR ska bli en ännu bättre mässa och ett viktigare branschorgan. Ambitionen är att skapa plats och förutsättningar för fler lönsamma affärsmöten och engagera både utställare och besökare kring frågor som rör resmål, resetrender, moral och etik i resandet. Några andra satsningar inför nästa år är Connect, Global Point och Taste of TUR. En målsättning är att avsevärt öka antalet utländska reseproducenter och distributörer till TUR-mässan.

För mer information, kontakta:
Per Magnusson, mässansvarig för TUR
Tfn: 031-708 86 76, per.magnusson@svenskamassan.se I samarbete med

Farhad Kakavand, biträdande mässansvarig för TUR
Tfn: 031-708 81 44, farhad.kakavand@svenskamassan.se 

www.tur.se