Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

MyDOG utsedd som kvalificeringstävling till världens största hundutställning

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2012 09:10 CEST

Nu blir MyDOG kvalificeringstävling till Crufts, världens största hundutställning! 
- Det är en stor ära för MyDOG att få denna status, säger Liz-Beth Liljeqvist på Västra Kennelklubben som varje år arrangerar MyDOG tillsammans med Svenska Mässan i Göteborg. 

Crufts är en årligen återkommande hundutställning, arrangerad av den engelska kennelklubben, och för många hundutställare runt om i världen årets absoluta höjdpunkt. I mars varje år samlas nära 30 000 hundar på Crufts i Birmingham tillsammans med hundägare, uppfödare och hundintresserade. Under utställningsdagarna tävlar man om några av utställningsvärldens mest prestigefyllda priser. 

För att få delta måste hundarna ha kvalificerat sig i respektive land genom att bli bästa hane eller bästa tik eller vinnande juniorhane och tik med excellent. Alla länder, med några få undantag, har en tävling som är kvalificerande. 

- Hittills har för Sverige detta endast varit Stockholm Hundmässa, men från 2013 får också MyDOG äran att bli en Cruftskvalificerande utställning. Det innebär att vi från nästa år har två utställningar i Sverige där man kan kvalificera sin hund för deltagande i världens största hundutställning, säger Liz-Beth Liljeqvist. 

Stor betydelse för MyDOG 
I början av 2013, den 3-6 januari, är det åter dags för Nordens största hundutställning MyDOG. Precis som tidigare inleder evenemanget det nya hundåret samtidigt som det knyter ihop det gamla genom att dela ut priser till 2012 års vinstrikaste hundar. Och med tanke på MyDOG:s nya status är förhoppningarna inför nästa år stora. 

- Att få bli en kvalificeringstävling till Crufts hoppas vi får stor betydelse för MyDOG. I nuläget är det svårt att veta vad det kommer att innebära, men gissningsvis får vi se ännu fler hundar dels från Sverige och Norden, dels från andra länder i Europa, säger Angela Anyai, mässansvarig, Svenska Mässan. 

Svenska Kennelklubben gratulerar och välkomnar 
MyDOG arrangeras av Svenska Mässan i samarbete med Västra Kennelklubben. 
- Svenska Kennelklubben gratulerar Västra Kennelklubben till att MyDOG tillsammans med Stockholm Hundmässa nu är kvalificerande till världens största hundutställning, Crufts! Vi välkomnar alla våra medlemmar till MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg under fyra intensiva dagar i början av januari nästa år, säger Svenska Kennelklubbens vd Ulf Uddman. 


För ytterligare information, kontakta: 
Angela Anyai, mässansvarig, Svenska Mässan, Göteborg, tfn 031-708 86 65 
Liz-Beth Liljeqvist, Västra Kennelklubben, tfn 0768-58 28 37 

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 500 anställda, en omsättning på cirka 800 Mkr och generar årligen runt 2,2 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.