Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Nöjda deltagare på årets MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg

Pressmeddelande   •   Jan 06, 2015 19:27 CET

Årets största hundhelg har innehållit allt för hundälskaren, och på tisdag eftermiddag avslutades MyDOG. Besökarna har bland annat sett årets utställningshund koras, två hundar som blivit best in show, och årets vinnare i talangtävlingen The Next Lassie.

När MyDOG stängde på måndag eftermiddag kunde arrangörerna summera antalet besökare till totalt 28 051 och 7 150 utställande hundar.

- Årets MyDOG har varit fantastiskt rolig och haft en stor bredd. Att se hundarna tillsammans med förarna utföra sitt jobb, eller lyssna på alla kunniga hundpersoner är en riktig kick. För många av besökarna är MyDOG årets höjdpunkt och nyheten med en tävling i hundfrisering blev också väldigt uppskattad, säger Tommy von Brömsen, som är affärsansvarig för MyDOG på Svenska Mässan.

I årets ”The Next Lassie” ställde över 60 hundar upp i att tävla om en filmroll i TV4-serien ”Welcome to Sweden”.
- En viktig poäng med tävlingen är att visa på hur viktigt det är med samspelet mellan hund och ägare, säger Fredrik Steen, hundcoachen, som varit med i juryn och utsett de fyra finalisterna. Vinnaren kommer att utses närmsta veckan och deltar i filminspelningen i februari.

Med de två internationella hundutställningarna, hundteatern som gav Snövit och de sju dvärgarna, uppvisning av räddningshundar, expertföreläsningar, etc, blev MyDOG en riktig hundfest.

Pris till Årets Utställningshund 2014 delades ut till dvärgpudeln Kudos Firework, som ägs av Fredrik Nilsson och Mikael Nilsson från Sjöbo.

Best in show på de två internationella utställningarna blev samma på både MyDOG 1 och MyDOG 2. Det blev en Yorkshireterrier, Debonaire's Hold Me Now, som ägs av Bernice Undén.

Nästa MyDOG går av stapeln 7-10 januari 2016. Mässan arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben

Bilder från MyDOG finns på http://www.mydog.se/press/Bilder-fran-MyDOG-2015/

För mer information och kontaktuppgifter:
Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG, Svenska Mässan, tfn 031-708 80 38 tommy.vonbromsen@svenskamassan.se