Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Påminnelse Baby & Barn, 15 – 17 april på Svenska Mässan i Göteborg

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2011 14:37 CEST

Välkommen att ackreditera dig till Baby & Barn - årets stora mässa om barn för hela familjen 

Premiär för We R Family-event 
För första gången arrangerar Loppi.se ett We R Family-event i Göteborg i samband med Baby & Barn mässan. Fyra företag medverkar och presenterar sina nyheter: 
• Baby & Barn, Svenska Mässan 
• Sebamed & Danatekt 
• Alltforforaldrar.se 
• Stena Line 

We R Family är ett nätverk för familjebloggare som träffas för att ta del av de senaste nyheterna för familjemålgruppen och mingla tillsammans. Konferencier är superbloggaren Hannah Graaf-Karyd. 

We R Family äger rum torsdagen den 14 april klockan 11.30-13.30 i lokal J1 på Svenska Mässan i Göteborg. Baby & Barn inbjuder ackrediterad press att närvara, föranmälan till press@svenskamassan.se senast 11 april – begränsat antal platser. Entré via Hotel Gothia Towers. 

Prisutdelning av nya priset ”Barnens Vän” 
I samband med invigningen av årets Baby & Barn-mässa den 15:e april delas nya priset ”Barnens Vän” ut, instiftat av Baby & Barn och Svenska Mässan. Syftet är att lyfta fram en person som bidrar till barnens bästa i Sverige. Vinnaren har röstats fram av mässbesökarna på webben. 

– Det finns många engagerade personer som gör bra saker för barn. Dessa insatser vill vi lyfta fram, därför instiftar vi nu priset ”Barnens Vän” som kommer att vara ett återkommande inslag på framtida Baby & Barn-mässor, säger Anna Jarnö, mässansvarig. 

Till årets pris har tre kandidater nominerats. Det är barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt, kocken Carola Magnusson samt tv-programledaren Eva Funck. Priset på 10 000 kronor delas ut av barnboksförfattaren Viveca Lärn på fredagen den 15 april klockan 11.00. Vinstpengarna går till ett projekt för barnens bästa i Sverige som bestäms av vinnaren. 

Fakta Baby & Barn-mässan 
Baby & Barn vänder sig till alla som planerar att skaffa barn, väntar barn eller redan har barn. Mässan handlar i huvudsak om barn upp till 6-årsåldern. Baby & Barn arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg den 15-17 april. På årets mässa medverkar 130 utställare.
Mer info på www.babybarn.se 

Höjdpunkter på Baby & Barn 
Senaste nytt och programinformation på www.babybarn.se Här fyller vi löpande på med fler nyheter om årets mässa. På webben finns även all samlad information t ex nyhetsbrev, utställarlista, pressmaterial, aktiviteter och scenprogram. Här är våra tio-i-topp på vad Du inte bör missa på årets mässa. 

1. Succén med testbanan för barnvagnar är tillbaka, en aktivitet som Baby & Barn är ensamma om i branschen. Här ges besökarna en unik möjlighet att testa tolv barnvagnar från ledande leverantörer i branschen.

2. Cirka 130 utställare presenterar allt ifrån vårens kläder till ekologiska matvaror. Bra shoppingerbjudanden, flera produktlanseringar och matnyttig information utlovas. 

3. I mässans vardagsrum diskuteras barnsäkerhet i hemmet, bloggfenomenet, barns sömnsvårigheter, profylax, friskare barn i förskolan och mycket annat. 

4. Skoj för barnen på Stora Scenen med clowner, barnteater, kockskola och mycket annat. Barnens stjärna nummer ett – Amy Diamond – gästar oss på Stora Scenen söndag 17 april klockan 13.00. 

5. Nyhet: Ekostigen ekologisk utställning i regi av Konsumentföreningen och Coop, där barn och vuxna kan följa matens väg från jord till bord. 

6. Nyhet: Barn hjälper barn – insamling av barnkläder och leksaker som går direkt till behövande, i samarbete med Loppi.se och Allwin. 

7. Nyhet: Leksaksbytarbord – en använd leksak blir som ny när man får byta med en kompis. 

8. Service till småbarnsföräldrar i form av skötrum, amningsrum och ett restaurangutbud som passar både små och stora. 

9. Friends arrangerar konferens på temat ”Att se alla barn i förskolan”. Fredag 15 april. 

10. Gruppen på www.babybarn.se/facebook fortsätter att växa. Här har vi chans att kommunicera med besökare, 
utställare och andra intressenter. 

Välkommen! 

För ytterligare information, kontakta: 
Anna Jarnö, mässansvarig Baby & Barn 
Telefon 031-708 80 85 eller mobil 0702-91 41 84 
e-post: anna.jarno@svenskamassan.se 

412 94 Göteborg. Besöksadress: Mässans Gata/Korsvägen. 
Tel: 031-708 80 00. Public Relations: 031-708 80 06, 031-708 80 07. Fax: 031-708 84 60.
E-post: press@svenskamassan.se www.svenskamassan.se

 Svenska Mässan Stiftelse, Säte/Registered Office: Göteborg, Org.nr/Reg.No: 857201-2444