Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Påminnelse - Pressinbjudan till Båtmässan 2-10 februari 2013

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2013 11:02 CET

Nu startar båtsäsongen i Skandinavien! Den 2 februari kl. 10.00 slås portarna upp till Båtmässan 2013. Redan fredagen den 1 februari har bransch, press och specialinbjudna möjlighet att smygtitta på Båtmässan.

Båtmässan 2013 blir en riktig nyhetsmässa och kommer som vanligt innehålla många världspremiärer. Helt nya Ryds F588 som passar den breda massan och en större, hemlig motorbåt från Nord West, ny båt från svenska Sandströms, två nya modeller från BRIG och nya modeller från såväl Aquador, som Sting, som Nordkapp med flera.

Båtmässan 2013 gör sin största satsning på barnen hittills. Funballz, paddla kajak, ro i gummibåt och piratmålning. Mängder med aktiviteter och mycket att titta på.

För både besökare och utställare är en mässa ofta förknippad med shopping till mässpriser och bra affärer. På årets Båtmässa finns extra fina möjligheter till detta med hjälp av nyheten ”Båtmässan Deals”. Deals innebär att besökarna hemifrån, innan de går till Båtmässan, tittar vilka erbjudanden som finns på www.batmassan.se. Därefter går man till mässan och köper det man bestämt sig för.

Stjärnbåten som firar 100 år 2013 är ”Årets Jubilar” på Båtmässan. Två båtar, varav en riggad, kommer att finnas på plats på mässan.

Båtmässan i Göteborg storsatsar på segling! Ännu fler ska segla, ännu mer! Båtmässan älskar segling och nu startar man ett långsiktigt samarbete med ett tiotal ledande svenska segelbåtsimportörer och båtbyggare. Målet och ambitionen är att visa seglingens alla fördelar. Redan på årets mässa märks ett ökat utbud och större fokus på segling. I anslutning till segelbåtarna hittar vi också en av Båtmässans nya vattenhål, Seglarbaren.

En av scenerna på Båtmässan kallas ”Förverkliga dina drömmar”. Här kan du lyssna och inspireras av människor som på olika sätt förverkligat sina drömmar inom båtliv och fiske. Scenprogrammet bjuder på en skön blandning av extrema utmaningar, långfärdssegling, fiske i exotiska vatten, kolfiber och tjärdoftande trä.

Här nedan är några av höjdpunkterna på årets mässa:

Lördag 2 februari - Tjörn Runt, som fyller 50 år i år, firas.
Söndag 3 februari - Veteranbåtsdagen. Entusiasten Lasse Klingström berättar den spännande historien om köpet av den klassiska Ron Holland IOR racern Flirt of Paget 2007.
Måndag 4 februari - Möt Milo Dahlman - den första svenska kvinnan som ensamseglade över Atlanten och som senare även seglade till Antarktis.
Tisdag 5 februari - Expedition den gamle och havet - Martin Falklind gjorde som Ernest Hemingway- fångade en fisk större än både honom själv och båten.
Onsdag 6 februari - Volvo Ocean Race och team SCA - Sverige deltar med en tjejbåt - hör de allra senaste nyheterna. Och träffa Martin Strömberg, vinnare av Volvo Ocean Race 2012-2013 tillsammans med franska Groupama.
Torsdag 7 februari - Segla långt med Sjöklart. För dig som längtar efter seglingsäventyr som leds av proffs.
Fredag 8 februari - Happy Friday med Sven Yrvind, legendaren som seglade över Atlanten i en Albin Wega tillsamman med 20-årige Thomas Grahn som aldrig långseglat tidigare.
Lördag 9 februari - Pantaenius Bohusracet 2013. Pantaenius Bohusracet kan liknas vid Vasaloppet till havs och älskas av alla som gillar utmaningar.
Söndag 10 februari - Långsegling som passion. Leon Schulz gjorde sin passion till sitt yrke och jobbar idag på heltid med seglingsutbildning, charter och utrustning av båtar.

Utöver detta finns det scener som handlar om navigering (”Hitta rätt på sjön”), segling och miljö (”Vi älskar rent vatten”).

Båtmässan är miljöcertifierad
Sedan fem år är anläggningen Svenska Mässan/Gothia Towers miljöcertifierad enligt avtal med Göteborgs Stads Miljödiplomering. Och nu tar miljöarbetet ännu ett offensivt steg, mässorna miljöcertifieras och transporterna klimatkompenseras. Det innebär att årets Båtmässa uppfyller en checklista med miljökrav i planeringsarbetet med miljömärkta trycksaker, exponering, information och uppmaningar till enskilda utställare.

Pressprogram fredag 1 februari
Kl. 09.00 Press Centre på plan 2 öppnar för ackreditering

Kl. 09.30 Pressinformation Båtmässan 2013

Kl. 11.00 Båtmässan 2013 öppnar för bransch, press och specialinbjudna

Kl. 12.00 Lunch i Volvo Pentas monter
Anmälan till pressinformation och lunchen görs via press@svenskamassan.se

Kl. 13.00 Årets Båtklubb - Prisutdelning i Nord West & Najads monter

Kl. 13.30 Världspremiär i Nord West & Najads monter

Press Centre är öppet 
Fredag 1/2 kl. 09.00-19.00
Lördag 2/2 kl. 10.00-18.00
Söndag 3/2 kl. 10.00-18.00
Måndag-tisdag 4-5/2 kl. 12.00-18.00

Pressackreditering görs till press@svenskamassan.se.
Under perioden onsdag till söndag 6-10 februari hänvisar vi till mässans Service center och ackreditering görs då i informationsdisken i huvudentrén.

För mer information kontakta Bengt Wallin på tfn 031-708 80 91, fax 031-708 86 45, e-post bengt.wallin@svenskamassan.se eller besök www.batmassan.se.

Välkommen till Båtmässan i Göteborg!

Annika Orgert                     Sofia Pettersson

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 550 anställda, en omsättning på 800 Mkr och generar årligen runt 2 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom. 

Tel: 031-708 80 00. Public Relations: 031-708 80 06. Fax: 031-708 84 60. E-post: press@svenskamassan.sewww.svenskamassan.se.