Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Petter föreläser på Kunskap & Framtid: "En hyllning till språket”

Pressmeddelande   •   Aug 29, 2016 14:41 CEST

Petter föreläser på Kunskap & Framtid i Göteborg. Foto: Fredrik Wannerstedt.

Petter är ett levande exempel på hur okonventionella vägar kan leda till att en person börjar uppskatta ord och språk. Trots att han knappt kunde skriva sitt namn när han gick i skolan, har Petter idag skrivandet som yrke.

I den här föreläsningen, torsdagen 10/11 kl 13.00, berättar Petter om sitt liv utifrån sin musik och hans bok "16 rader”. Han förklarar hur hans kärlek till språket föddes genom hiphopen och hur viktigt det är att inspirera folk att hitta nya vägar så att de inte fastnar i samma spår.

Om Petter
Petter är inte bara en av våra mest framgångsrika artister, han är dessutom både författare och en hyllad företagare. I sina populära föreläsningar hämtar Petter historier från sitt eget liv för att inspirera åhörarna. 2014 belönades Petter dessutom med Begriplighetspriset för sin bok "16 rader” som hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter.

Kunskap & Framtid är Västsveriges största utbildningsmässa.
Mässan speglar alla de möjligheter som finns till eftergymnasial utbildning samt kopplingen mellan utbildning och arbetsliv. Här finns svar på frågor om jobb, arbetsmarknad, studier, studieekonomi, studera som vuxen, utlandsstudier och karriärplanering.

Kunskap & Framtid vänder sig till alla från gymnasieåldern och uppåt. Utställare är bl.a. högskolor/universitet, folkhögskolor, vuxenutbildningar, privata utbildningsanordnare, kvalificerad yrkesutbildning, utländska skolor och utbildningar. arbetsgivare, m fl.

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,6 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se