Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Pressinbjudan till MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg den 3-6 januari 2014

Pressmeddelande   •   Dec 19, 2013 15:57 CET

Välkommen att ackreditera dig till MyDOG - Nordens största hundevenemang!

Räkna med hundfest på Svenska Mässan i början av januari 2014 när hundåret som vanligt inleds i Göteborg med MyDOG!
En av årets nyheter är jakten efter vår tids stora hundstjärna, en tävling kallad The Next Lassie. Rollen som hundstjärna kan i detta fall tilldelas allt från en ståtlig champion till luggsliten soffhund, det viktiga är förmågan att trollbinda publiken.

För åttonde året i rad arrangerar Svenska Mässan och Västra Kennelklubben ett av Nordens största och bästa hundevenemang med över 9 000 medverkande hundar och uppskattningsvis 35 000 besökare. Som vanligt bjuds ett fullspäckat program under de fyra mässdagarna i form av hundutställningar med alla tänkbara raser, en fullmatad tillbehörsutställning, massor av uppvisningar och ett rasklubbstorg.

De största dragplåstren väntas bli de två internationella hundutställningarna med deltagare från Sverige och Europa. MyDOG 2 har status som en kvalificeringstävling till Crufts, världens största hundutställning. Bästa juniortik och -hane med Excellent samt bästa hane och tik kvalificerar sig till Crufts 2014 som äger rum i Birmingham, Storbritannien.

Som vanligt koras Årets utställningshund, den här gången för utställningsåret 2013. Det sker lördagen den 4 januari klockan 14.40. Kandidaterna till priset presenteras, resultatet offentliggörs och segraren får ta emot förstapriset på 10 000 kronor.

Under MyDOG kommer det arrangeras en mängd aktiviteter. Här följer ett urval:
- Hundteater. ”Hundakademin ger Askhunden” efter fri tolkning av Charles Perrault.
- Förra årets nyhet och succé YourDOG och Göteborgs Charmigaste Hund.
- Svenska Brukshundsklubben håller workshop i rallylydnad och föredrag ”Lek, samarbete och relation”.
- IPO - hundsportens triathlon.
- Räddningshunduppvisning.
- Prova-på-agility tillsammans med August Kobbs Gymnasium.
- Peter van den Steen håller handlingskurs för nybörjare i hur man hanterar hunden i utställningsringen.

Pressackreditering Ackreditering kan göras till press@svenskamassan.se och hämtas i informationsdisken i huvudentrén under mässan.

För mer information kontakta:
Tommy von Brömsen, Business Manager på Svenska Mässan, på 031-708 80 38 eller tommy.vonbromsen@svenskamassan.se Mer information finns på www.mydog.se

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.