Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Pressinbjudan till TUR 2015 den 19-22 mars på Svenska Mässan i Göteborg

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2015 13:50 CET

TUR 2015 blir inte en mötesplats, utan flera.
- Branschen har förändrats. Vi kan inte längre göra en generell mässa med allt för alla, säger Farhad Kakavand, affärsansvarig för TUR på Svenska Mässan.
Istället har vi skapat fyra nischade mötesplatser, i nära samarbete med branschföreträdare, samtidigt under TUR-dagarna 2015.

2015 blir premiäråret för den nya modellen som blir nischade forum som fokuserar på kund- och affärsnytta. TUR 2015 får fyra bärande delar:

Svensk Besöksnäringskongress 18-19 mars
Kongressen förenar, tillsammans med Svensk Turism, hela näringen och blir den första i sitt slag. Programmet indelas i fyra huvudområden: göra, resa, äta, bo med både gemensamma och parallella punkter, breakout-sessions och workshops. www.besoksnaringskongress.se

Scandinavian International Travel Meet 19 mars
En outgoing-satsning i speeddejting-miljö, inspirerad av amerikanska PowWow. Tidseffektiv mötesplats för den som säljer utlandet – destinationer, hotell, flygbolag, etc – och vill möta skandinaviska resebyråer, researrangörer och andra köpare. www.tur.se/sitm

Business Travel & Meetings Forum 19 mars
En affärsresesatsning riktad till köpare och säljare inom konferens-, möten, events och affärsresesegmentet. Erbjuder konferens med nischat innehåll och spännande nätverks- och affärsmöjligheter. www.tur.se/bt

TUR – Resemässan i Göteborg 20–22 mars
Konsumentmässan som ger dig världen på ett fat - med utställare från ett 100-tal länder. Nya länder är t ex Storbritannien, Portugal och Tour Pacific. Mässan har två teman, matupplevelser och aktiv livsstil. Utställare vill inspirera, bl a genom att lyfta fram lokala delikatesser, kulinariska upplevelser på själva resmålet. Detsamma gäller aktivitetstemat, utställarna fokuserar just den typen av resor. Här kommer t ex att finnas ett rikt utbud av hajk-, klätter-, action- och äventyrsresor, fitness, wellness och spavistelser. www.tur.se/goteborg

Några exempel på aktiviteter under TUR:
- SkattTURen - alla barn är välkomna att vara med på skattjakt!
- Everest Challenge - för dig som alltid undrat hur det skulle vara att bestiga ett berg. Vad sägs om en klättervägg med en vindturbin på toppen?
- Flygsimulator - vill du pröva hur det är att flyga ett plan? Swedavia kommer att bygga en flygsimulator.
- Dykning - prova-på-dykning i pool.

Reseberättelser
Behövs en resemässa i dagens digitala värld? Ja, om man ska tro digitala wizkids. I alla fall om den är uppbyggd som TUR, med reseberättelser.
Nyligen samlades ungdomar från hela världen på Digital Tourism Innovation Campus i Barcelona. Den kanske viktigaste slutsatsen av mötet var: Inspirera människor. Inspiration betyder mer än prissättning vid valet av resa.
En annan: Ingen tror på reklam. Vad resenärer berättar är mer inspirerande än DMOs (lokala marknadsorganisationer).
En tredje: Ha ett öppet sinne, utforska okända destinationer!
Allt det där stämmer ovanligt bra in på årets TUR, som vill inspirera besökare på en rad olika sätt. Ett är de populära reseberättelserna, som i fjol samlade 4 400 besökare. Professionella guider, kända svenskar och privatpersoner berättar om resmål och delar med sig av sina erfarenheter. I år fördubblas satsningen på reseberättelser.
Det blir totalt 22 olika programpunkter med lika många resmål, bland annat Sydafrika och Grönland.

Deals
Men som vanligt finns det också möjligheter att göra en bra deal. Från och med 6 mars läggs utställarnas bästa erbjudanden på resor, hotellrum, mm ut på www.tur.se/deals Besök hemsidan, se vilka deals som finns, och kom sedan till TUR och köp resan. Utställarnas erbjudanden är ofta kraftigt rabatterade och priset gäller bara vid ett enda tillfälle: på mässan.

Pressackreditering
Intresset från media är stort. För att skapa bra arbetsmöjligheter för representanter för media har vi skärpt reglerna för ackreditering. Ackrediteringen gäller endast arbetande press och gäller för Scandinavian International Travel Meet 19 mars samt TUR - Resemässan 20–22 mars.

Pressackreditering görs här >>>

Presskorten skickas ut till anmälda journalister före mässan. För att få presskortet tillsänt i förväg måste anmälan vara oss tillhanda före den 10 mars. Vid anmälan efter den 10 mars skickas ej presskortet ut och uthämtning av presskort samt ackreditering direkt på plats sker då i Press Centre fr o m 18 mars kl 09.00.

Press Centre
Press Centre är beläget på plan 2 (R7) och nås via huvudentrén eller entrén till Gothia Towers. Press Centre är utrustat med arbetsplatser med datorer och skrivare. Här finns också pressmaterial från utställarna och information om TUR 2015.

För ytterligare information kontakta:
Farhad Kakavand, mässansvarig TUR, tfn 031-708 81 44 eller e-post farhad.kakavand@svenskamassan.se
För mer information om TUR besök www.tur.se

Välkommen till TUR 2015!

Annika Orgert
Kontakta oss gärna, e-post: press@svenskamassan.se