Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Said Belhaj inleder Nordic Outdoor i Göteborg med fasadklättring på Gothia Towers

Pressmeddelande   •   Apr 05, 2013 11:26 CEST

Foto: Fredrik Aurell

På invigningsdagen av Nordic Outdoor den 3 maj klockan 12.30 kommer en av världens bästa klättrare, Said Belhaj, att göra en unik klättring på Gothia Towers fasad i Göteborg. En spektakulär och nervkittlande upplevelse som hela Göteborg kommer att kunna ta del av.

- För mig som är född i Göteborg känns det väldigt stort att få klättra på just Gothia Towers. Idén har funnits i huvudet i flera år, så det känns spännande att det äntligen snart blir verklighet. Ett bättre tillfälle, än när vi nu inviger en egen outdoormässa i Göteborg, hade vi inte kunnat hitta. Jag kommer att börja på backen och tar mig sedan uppåt på West Tower och klättrar på strukturen som byggnaden har att erbjuda. Jag har provklättrat ungefär 20 meter hittills. Det kommer garanterat att ge en rejäl kick att komma högre upp när det är på riktigt, säger Said Belhaj.

Gothia Towers är ett av Nordens största hotell och det är på West Tower som är ca 78 meter högt som klättringen kommer att ske. Under klättringen följs samma normer och säkerhetsrutiner som för byggnadsarbetare som arbetar på fasader. Två rep är ankrade på taket, där också två säkrare kommer att finnas. Repen används endast som säkerhet och aldrig som någon hjälp vid själva klättringen.

- Att Said klättrar på vårt hotell i samband med invigningen av Nordic Outdoor ser vi fram emot med spänning. Said Belhaj är fantastisk och tillsammans med honom bjuder vi göteborgarna på en nervkittlande klättring i världsklass, säger Angela Anyai.

Said har ägnat de senaste tio åren till att resa och klättra på heltid. Just nu klättrar han på världens svåraste leder med sportklättergraden 9A. Dessförinnan var han under tio år med i svenska klättringslandslaget och har meriter både från Sverige och utomlands. Said blev omskriven i Göteborg när han för många år sedan klättrade upp på fasaden till Jazzhuset eftersom han då var för ung att komma in.

Läs mer om Nordic Outdoor här >>> 
Nordic Outdoor finns även på FacebookYouTube och Mynewsdesk (Svenska Mässan).

För mer information, kontakta: Angela Anyai, mässansvarig för Nordic Outdoor, tel: 0733-578 910, e-post: angela.anyai@svenskamassan.se

Nordic Outdoor den 3-5 maj är ett nytt event för outdoor och äventyrssporter på Svenska Mässan i Göteborg. Besökarna erbjuds bl a prova-på-aktiviteter så som kajak, klättring, terränglöpning, mountainbike, slackline, föreläsningar, foto- och filmvisningar. En traditionell mässdel med ett 80-tal av Nordens ledande varumärken inom outdoor kommer också att finnas för shopping, tips och råd. Nordic Outdoor vill få besökare att inspireras och testa nya upplevelser kopplat till naturen. Mässan är 8 000 kvadratmeter stor och förväntas ha ca 15 000 besökare under de tre mässdagarna.

Svenska Mässan

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag 600 anställda, en omsättning på 900 Mkr och generar årligen drygt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom. 

Tel: 031-708 80 00. Public Relations: 031-708 80 06. Fax: 031-708 84 60.
E-post: press@svenskamassan.se - www.svenskamassan.se