Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Sista rutan på plats!

Pressmeddelande   •   Jan 13, 2014 12:08 CET

Idag sätts den sista fönsterrutan på plats i Gothia Towers tredje torn.
- Utsidan är klar. Nu lägger vi allt fokus på innehållet, säger Carin Kindbom, koncernchef för Svenska Mässan.
Hon öppnar för helt nya koncept där bl a ”The Theatre”, en ny internationell showscen, ingår.

Nya East Tower reser sig 100 meter upp i luften och är Göteborgs högsta hus (endast Lisebergstornet, 116 m, är högre). På utsidan är allt klart och om ett par veckor plockas kranen bort. Därefter återstår en hel del invändiga arbeten.
- Men redan i början av hösten räknar vi med att kunna ta emot de första gästerna, avslöjar Carin Kindbom.
Det tredje tornet innehåller 450 hotellrum. Med totalt 1 200 rum blir Gothia Towers Nordens största och ett av Europas fem största hotell.

När hela komplexet, inklusive ny entré och foajé, invigs senare i höst kan Göteborg erbjuda Europas största helintegrerade hotell-, mäss- och mötesanläggning.
- För Gothia Towers är så mycket mer än ett hotell, framhåller Carin.
Tredje tornet ger t ex ett stort tillskott av möteslokaler i olika storlekar, restaurang och bankettsal. Även övriga delar av mäss- och mötesanläggningen har uppgraderats. Och nyligen invigdes femstjärniga Upper House med spa & relaxavdelning i tre våningar.
- Vår anläggning, i cityläge, är unik i Europa. Det vi nu närmast koncentrerar oss på är att utveckla innehåll och helhetskoncept med internationell attraktionskraft. 

Världens största mäss- och kongressanläggningar, convention centres integrerade i enorma hotell- och nöjeskomplex, finns i Las Vegas och asiatiska destinationer som Singapore och Hongkong.
- Det är därifrån vi hämtat inspirationen när vi utvecklat vår affärsmodell.
- Avsikten med vår miljardsatsning är att konkurrera globalt, därför är det naturligt att vi tar intryck av de som ligger långt framme, konstaterar Carin.
Med allt samlat under ett tak ökar tidseffektiviteten för gäster och delegater.
- Det betyder mycket när vi konkurrerar om internationella kongresser och events.

En allt viktigare faktor i den konkurrensen är utökade upplevelser. Ett exempel är påkostade shower med internationell lyskraft. I Las Vegas drar de mest populära artisterna fulla hus och bidrar till att attrahera conventions, affärs- och privatresenärer.
Nu får även Göteborg en showrestaurang i absolut toppklass: ”The Theatre” byggs upp i nuvarande C-hallen, med premiär i höst.
- Vi hoppas kunna presentera en eller ett par shower varje år. Vi tror konceptet kan bidra till vår målsättning, att etablera oss som en mötesplats på global nivå.

Vill du veta mer?
Ring Carin Kindbom, koncernchef Svenska Mässan, tfn 031-708 80 10 eller Carina Dietmann, kommunikationschef, tfn 031-708 80 33.

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.