Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Snart dags för Sveriges största ölevenemang

Pressmeddelande   •   Apr 05, 2018 09:09 CEST

EN ÖL & WHISKYMÄSSA DEN 6-7 APRIL PÅ SVENSKA MÄSSAN

GBG Beer Week innehåller i år nästan 100 evenemang och i helgen är det dags för mässans final när dörrarna öppnar portarna till En Öl & Whiskymässa i Göteborg.

– Göteborg levererar verkligen som ölhuvudstad. Det speglas såväl i engagemanget på GBG Beer Week, mässans 170 utställare varav fler än 90 är ölutställare och på mässans öltävling med cirka 430 tävlande öl, säger Stanley Wong, VD Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.
– Vi är stolta över vår tävling som är bland nordens största och vi tror att den även ska nå internationell status i framtiden, det är också Sveriges enda öltävling med bara diplomerade öldomare. Jag har hört att Göteborgsbryggerierna är starkt representerade bland dom tävlande och det är spännande att få se om det kommer att synas även på prispallen på fredag, fortsätter Stanley Wong.

I år är första gången som whiskyn får ta plats på prispallen då En Öl & Whiskymässas whiskytävling arrangeras för första gången. Fler än 100 bidrag gör upp i sju kategorier och domarjuryn leds av välrenommerade Ingvar Rönde.

På fredag kommer också Årets Ölgöteborgare att presenteras i samband med mässan. Årets Ölgöteborgare instiftades förra året av Beernews, Gbg Beer Week och En Öl & Whiskymässa, då gick första priset gick till Mikael ”Dugge” Engström.
– Jag kan ännu inte avslöja vem som är Årets Ölgöteborgare men det är någon som haft betydelse för ölscenen i Göteborg i många år, avslutar Stanley Wong.

Program
Fredag - på stora scen inne på mässan.
14.00 Prisutdelning En Öl & Whiskymässas öltävling
14.30 Årets Ölgöteborgare presenteras
14.40 Mässans bästa öl presenteras
14.45 Prisutdelning En Öl & Whiskymässas whiskytävling
18.00 Whisky ABC – Livepodcast

Höjdpunkter i montrarna
Nordic Kiwi Brewers
Fredag – Grundaren och bryggaren kommer att finnas på plats.
Lördag – Bryggaren kommer att finnas på plats.
Brygghuset Finn
Jonas Darnell, skaparen av Herman Hedning är på plats med affischer och t-shirts och signerar.
Galatea
Besök i montern av Casey Kjolhede, Export Manager från New Belgium Brewery och Jake Collier från Lagunitas.
Odd Island Brewing
Göteborgsbryggeriet Odd Island som drivs av Peter Iwers och Daniel Svensson tidigare medlemmar i In Flames lanserar fem öl i samband med mässan.Fakta En Öl & Whiskymässa
När: 6-7 april
Öppettider: Fredag 6 april kl. 13.00-23-00 och Lördag 7 april kl. 11.00-22.00
Var: Svenska Mässan i Göteborg
Antal utställare 170 varav cirka 90 är utställare med öl
Antal besökare: Mässan förväntas besökas av 24 000 besökare

Ansökan om pressackreditering till En Öl & Whiskymässa görs till press@svenskamassan.se.
Ackrediteringarna hämtas ut i informationsdisken i entrén till mässan. Under En Öl & Whiskymässa är Press Centre inte öppet och pressackreditering kan inte heller göras på plats

En Öl & Whiskymässa arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg den 6-7 april. Under två dagar samlas ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag. På mässan finns även övrig dryck som cider, rom och avéc.

LÄS MER OM EN ÖL & WHISKYMÄSSA


För frågor kontakta:

För frågor gällande En Öl & Whiskymässas öltävling:

Fredrik Berggren, tävlingsledare tfn. 073-638 28 31

För frågor gällande En Öl & Whiskymässas whiskytävling:

Anders Bergström, tävlingsledare tfn. 070-646 48 11

För frågor gällande En Öl & Whiskymässa:

Stanley Wong, arrangör tfn. 070-812 34 36

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se