Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Spetsiga samtal, klarsynta analyser och avgörande möten på MegOpen

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2016 09:26 CET

MegOpen är mötesytan på Meg16 – Mediedagarna i Göteborg – där man träffar årets startups, knyter nya kontakter och lyssnar in sig på det demokratiska samtalet om digitalisering, ungas nätvanor och hur vi kommer konsumera rörlig bild i den nära framtiden.

Meg16 hålls den 7–8 april på Svenska Mässan i Göteborg och arrangeras för femte gången.

MegOpen är mötesytan som samlar Meg, Marknadschefsdagarna och Grävseminariet på en och samma plats. Här träffas alla från mediebranschens beslutsfattare, kommunikations- och marknadschefer till politiker, medieforskare och journalister.

MegOpen är platsen för aktiviteter och möten. Här hittar du Öppen Scen och Grävscenen. Flera utställare har dessutom egna scener i montern och monterprogram, frukostseminarier och mingel avlöser varandra. Ta en kaffe i Medieloungen hos Medieledarna, ladda din mobil i SVT:s monter och stäm träff med någon på Meg Meeting Point, vår yta för möten.

Till monterprogram, mingel och frukostmöten >>

Aftonbladet, Nyheter24, Sveriges Radio, Lindholmen Science Park och Medieutredningen är några av de aktörer som kommer hålla samtalet igång på Öppen Scen. Här kan du lyssna till Aftonbladets affärsområdeschef Lotta Folcker om hennes visioner kring deras tv-satsning. En superpanel bestående av Douglas Roos (Nyheter24-gruppen), Linnéa Lindau (Chalmers Ventures) och Jonas von Hedenberg (Bonnier Growth Media) kommer ge råd till några av de hetaste startupsen i medievärlden. Dessutom kommer Rasmussen Analys och Nyheter24-gruppen leverera årets analys av digital natives.

På Öppen Scen offentliggörs också vinnarna i MegAwards tre kategorier den 7 april klockan 17. Då delas även Mommapriset – Årets utgivare och Årets Medieorm ut.

Till scenprogrammet för Öppen Scen >>

På Grävscenen kan du ta del av debatter och podcasts. Lyssna när Henrik Johnsson och Mark Levengood spelar in podden Men Herre Gud! eller delta i Göteborg Universitets mingel den 8 april, klockan 18.15.

Till scenprogrammet för Grävscenen >>

På området Meg Startups presenteras 11 startupföretag, som fått chansen att exponera sig och marknadsföra sina idéer.

Inget seminariekort krävs – MegOpen är öppet för alla med entrébiljett till Meg16.

Hela programmet för Meg16 >>

Mer information om Meg finns på www.meg.se

Följ också Meg på Facebook, Twitter och Instagram.

För frågor kontakta:
Joanna Wahlsten, presskontakt Meg
Tel: 031-708 84 13, 0701-61 68 40
E-post: press@meg.se

Meg är Sveriges viktigaste mötesplats för mediefrågor. Här möts mediebranschens beslutsfattare och aktörer. Förutom ett högkvalitativt seminarieprogram består Meg av ett öppet program och en mötesdel kallad MegOpen. Meg16 hålls 7–8 april 2016 på Svenska Mässan i Göteborg. Initiativtagare är Bok & Bibliotek, MedieAkademin och TU.

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år besöker cirka 1,8 miljoner mötesplatsen. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,6 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se