Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Succé för årets Baby & Barn – familjefesten fortsätter att växa sig större och starkare

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2011 11:17 CEST

Den sjätte upplagan av Göteborgs barnvänligaste familjefest brakade i fredags loss med rekordmånga 130 utställare. På mässans sista dag kunde Anna Jarnö, mässansvarig, konstatera att mässan fortsätter att växa på flera olika sätt. 

Besökarantalet ökade liksom intresset från allt fler medlemmar ur familjen, såväl mammor och pappor som mor- och farföräldrar. Kommentarerna i Facebook-gruppen har varit överväldigande positiva från dem som har besökt årets barnmässa. 

- Som arrangör är det såklart fantastiskt att se alla idéer och planer omsättas i verkligheten, särskilt när det faller så väl ut som i år. Både utställare och besökare har öst beröm över årets barnmässa, berättar Anna Jarnö. 

Baby & Barn arrangerades för sjätte gången. På mässan samsas de globala varumärkena med mindre distributörer och butiker. Mixen av lokalt och internationellt var i år mer utbredd än någonsin. 

- Utställarna är väldigt nöjda, flera tongivande varumärken deltog för första gången. Här möter de sina kunder öga mot öga och får tydlig feedback på produkter eller tjänster. Ett flertal av årets utställare har redan anmält sig till nästa års Baby & Barn-mässa, säger Anna Jarnö. 

En av årets trender var ”ekoreko” och hållbarhet. På mässan fanns både leksaksbytarbord, utställningen Ekostigen, ekologiska produkter och en insamling av barnkläder till behövande. 

Förra årets succé, barnvagnstestbanan, var fortsatt populär. Papporna var särskilt aktiva vid den här aktiviteten där tolv vagnar fanns att provköra. Hugade spekulanter passade på att ställa frågor direkt till leverantörerna och tidningen Råd & Rön som fanns på plats. 

Det blev tv-personligheten Eva Funck som fick årets utmärkelse Barnens Vän och tog hem priset på 10 000 kronor. Summan valde hon att skänka till Solrosen – en organisation som stödjer barn som har föräldrar som sitter i fängelse. 

Kända ansikten, experter och barnteater avlöste varandra under helgens mässa. Det var stor trängsel med alla barnvagnar, ballonger och familjer som ville ta del av allt kul på scenerna. 

- När Amy Diamond uppträdde var det så mycket folk att vi kunde ha haft dubbelt så många sittplatser. Intresset var fantastiskt och nu längtar vi efter att börja planera nästa års mässa, säger Anna Jarnö. 


Kortfakta Baby & Barn 2011, 15-17 april 
• Publiken ökade till 9 659 besökare, samt 3 877 barn under fem år som fick besöka mässan gratis. Sammanlagt blev det en ökning med knappt
2 000 personer i jämförelse med 2010. 
• Antalet utställare ökade med 15% till drygt 130 företag och organisationer. 
• Totalt cirka 50 programpunkter på mässans två scener och iSagornas Värld
• Baby & Barn är en aktivitet för hela familjen med huvudsakligt fokus på barn upp till 6 år. 
• Nästa Baby & Barn arrangeras 2-4 mars 2012 på Svenska Mässan i Göteborg. 

Pressbilder och mer information på www.babybarn.se samtwww.babybarn.se/facebook

För mer information, vänligen kontakta: 
Anna Jarnö, mässansvarig 
Tel: 031-708 80 85 
Mobil: 0702-91 41 84 
E-post: anna.jarno@svenskamassan.se 


412 94 Göteborg. Besöksadress: Mässans Gata/Korsvägen. 
Tel: 031-708 80 00. Public Relations: 031-708 80 06, 031-708 80 07. Fax: 031-708 84 60.
E-post: press@svenskamassan.se www.svenskamassan.se

 Svenska Mässan Stiftelse, Säte/Registered Office: Göteborg, Org.nr/Reg.No: 857201-2444