Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Svårt för föräldrar att välja bilbarnstol

Pressmeddelande   •   Feb 27, 2012 10:06 CET

Merparten av småbarnsföräldrarna upplever att det är svårt att välja rätt bilbarnstol. Detta visar en undersökning som Svenska Mässan och NTF Väst har gjort bland småbarnsföräldrar. På Baby & Barnmässan 2-4 mars får de möta experter från NTF Väst, ställa frågor om bilbarnstolar och handfast lära sig hur man ska montera dem.

Enkäten som besvarats av 360 småbarnsföräldrar visar att klart fler än hälften tycker det är svårt att välja bilbarnstol. Färre än en fjärdedel kände till säkerhetsklassificeringen ECE R 44. Och på en öppen fråga om vad de undrade mest över när det gäller bilbarnstolar, hade i stort sett alla en mängd frågor.

Malin Lundgren, Verksamhetschef NTF Väst, är inte överraskad över resultatet:
– Enkäten bekräftar vår uppfattning att valet av bilbarnstol är något som många tycker är svårt. Det som är glädjande är den starka viljan bland föräldrar att ge sitt barn bra förutsättningar när det gäller säkerheten.

Utbudet är stort och det är flera saker man ska tänka på. Många undrar över olika aspekter som rör säkerheten. Föräldrar lägger också stor vikt vid att bilbarnstolen ska passa den bilmodell man kör. Och frågorna är viktiga – felmonterade bilbarnstolar kan vara livsfarliga.

Anna Jarnö, Mässansvarig för Baby & Barn, är mycket glad över samarbetet med NTF.
- I mötet med NTF Västs personal kommer föräldrarna att kunna ställa sina egna frågor. Dessutom kommer de att få möjlighet att själva provmontera bilbarnstolar i en bil och få handfasta råd kring monteringen. Det personliga mötet och praktisk handling blir något annat än att läsa en broschyr.

Baby & Barn 2012 äger rum 2-4 mars på Svenska Mässan i Göteborg. Den vänder sig till alla som planerar att skaffa barn, väntar barn eller redan har barn. Evenemanget handlar om barn upp till 6 år och samlar över 100 utställare, experter att rådfråga, shopping, underhållning och kul aktiviteter.

Läs mer på www.babybarn.se.


För mer information, kontakta: Anna Jarnö, Mässansvarig på Svenska Mässan
Tel: 031 -708 80 85, mobil: 0702- 91 41 84
E-mail: anna.jarno@svenskamassan.se


NTF Väst är en idéburen oberoende organisation som arbetar för en trygg och säker trafik.

För mer information, kontakta: Malin Lundgren, NTF Väst
Tel: mobil: 0709-967616
E-mail: malin.lundgren@ntf.se

Statistik

 

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 550 anställda, en omsättning på 800 Mkr och generar årligen runt 2 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.

412 94 Göteborg. Besöksadress: Mässans Gata/Korsvägen.
Tel: 031-708 80 00. Public Relations: 031-708 80 06, 031-708 80 07. Fax: 031-708 84 60.
E-post: press@svenskamassan.se www.svenskamassan.se

 Svenska Mässan Stiftelse, Säte/Registered Office: Göteborg, Org.nr/Reg.No: 857201-2444