Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Trä & Punk i samklang på industrimässa

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2012 15:20 CEST

 Wood Fusion, industrimässan Trä & Tekniks framtidsarena, i Göteborg 21-24 augusti, presenteras en helt ny bild av materialet trä i Trendgruppens monter. Det är ett material som inte alls längre är snällt, utan tar plats som en kaxig tonåring. Initiativtagare bakom Wood Punk är trendexperten Stefan Nilsson.

- Trä är inte längre bara gulligt, snällt och förutsägbart. Istället får vi trä som är vasst och tufft. Det kan vara trä som känns lite farligt eller trä med inspiration från oväntade ställen. Som gungstolen som inspirerats av graffiti eller karmstolen som gjorts av färskt trä. Lite förbjudet och farligt. 

Får man göra så? 
- Trä som inredningstrend har varit med oss ganska länge nu. Under det senaste året har inredningstidningar och bloggar fyllt på med bilder av träpallar med svarvade ben, träbord med patinerad yta och snidade träfåglar att pynta fönstren med. En rustik känsla med referenser bakåt i tiden till arv, folklore och hemmamys. 
Nu händer något i trendvärlden: Trä med attityd och storstadskänsla! 
- Men "Wood Punk" handlar även om att göra uppdaterade träleksaker för barn, eller nya synsätt på närproducerat. Varifrån kommer ditt trä ifrån egentligen, och varför ska du bry dig om det? 

- Att Wood Punk hamnar på en industrimässa bidrar till att besökaren blir extra uppmärksam på de olika leden inom tillverkningen, menar AnnaSara Perslow, som arbetar som koordinator på Svenska Mässan. 
- Idag har industrin ett stort arbete framför sig med att få ung arbetskraft att vilja göra karriär inom industrin och genom att visa slutprodukten är det lättare att relatera till hela kretsloppet. Målet är att bibehålla så mycket tillverkning som möjligt så lokalt som möjligt. 

Upplev Wood Punk på Svenska Mässan i Göteborg mellan den 21-24 augusti 2012, under Trä & Teknik. 

Möt Stefan Nilsson på Wood Fusion 2012: Fredagen den 24 augusti kl. 13.00 

För högupplöst bild på Stefan Nilsson, klicka här >>>

För mer frågor gällande utställningen, kontakta AnnaSara Perslow annasara.perslow@svenskamassan.se eller tfn 031-708 80 86 

 Trä & Teknik 2012, Nordens största branschmässa för trä- och möbelindustrin, träffas beslutsfattare och intressenter för att nätverka och göra affärer. Under fyra dagar utbyts kunskap, idéer och framtidens möjligheter inom branschen. Trä & Teknik 2012 hålls 21-24 augusti i Göteborg och arrangeras av Svenska Mässan. 

Stefan Nilsson är Sveriges mest mediala trendexpert och återkommer regelbundet i TV4, Plaza Interiör, Hus&Hem, Vårt Nya Hem, QX, Allt om Mat och B*Inspired. Konstant på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat som vi drömmer om. Tre år i rad har Stefan utsetts till en av Sveriges mäktigaste i Designsverige i tidningen RUM.

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 500 anställda, en omsättning på cirka 800 Mkr och generar årligen runt 2,2 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.