Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

TUR Event – äntligen här!

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2013 14:31 CEST

”Önskemålen har funnits länge. På TUR 2014 infrias de.
- Vi skapar en ny enhetlig arena under TURs tak för alla aktörer i mötes- och eventbranschen, säger Beatrice de Maré Peterson, som tidigare startat både KonfEx-mässan och Eventdagarna.”

TUR Event får premiär under fackdagarna, 20-21 mars, på TUR 2014. Det är en helt ny satsning, med en hög målsättning: - Vi vill skapa den ledande mötesplatsen för leverantörer inom konferens, möten och events, säger Farhad Kakavand, mässansvarig för TUR på Svenska Mässan. - Vid sidan av utställningen satsar vi på ett spektrum av relationsbyggande aktiviteter, scenprogram, kreativa lösningar samt utbildande seminarier och casepresentationer. Det ska finnas många sätt att medverka på.

På utställarsidan vänder sig TUR Event till alltifrån hotell, konferensanläggningar, event- och produktionsbolag till artistförmedlare och leverantörer av catering, eventteknik, dekor och transporter. Bland de medverkande företagen syns också strategiska event- och kommunikationsbyråer som, i det kompletterande och utbildande programmet, bl a lyfter fram lyckade eventsatsningar, strategier och trender. På besökarsidan ligger fokus på alla typer av beställare: från företagsledare till event managers, marknads- och försäljningsansvariga, personalansvariga, projekt- och produktionsledare, bokningsansvariga och VD-sekreterare.

Ansvarig projektledare för satsningen blir Beatrice de Maré Peterson, som är ny i TUR-teamet. 2001 tog hon initiativet till KonfEx-mässan. 2008 startade hon Eventdagarna, som nu läggs i malpåse. - De hade olika inriktning och delvis olika målgrupper. Med TUR Event tar vi nästa steg i utvecklingen. Vi sammanför de bästa delarna och skapar en verkligt kraftfull plattform, med de resurser TUR tillför, säger Beatrice. - Vår målsättning är klar: TUR Event ska visa det stora utbudet, visualisera alla aktörer i branschen och bli branschens ledande mötesplats. - Vi är väldigt glada att få Beatrice ombord i den här satsningen, tillägger Farhad Kakavand.

Vill du veta mer? Farhad Kakavand, mässansvarig, TUR, tfn 031 708 81 44 eller Beatrice de Maré Peterson, ansvarig projektledare för TUR Event på TUR, tfn 0733-38 75 36.

Ladda ner högupplöst bild av Beatrice de Maré Peterson här >>>

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.