Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Välkommen att ackreditera dig till MyDOG - Nordens största hundevenemang!

Pressmeddelande   •   Jan 02, 2013 15:00 CET

Räkna med hundfest på Svenska Mässan i början av januari 2013 när hundåret som vanligt inleds i Göteborg med MyDOG! Fler hundälskare än någonsin förväntas besöka mässan när YourDOG introduceras med massor av aktiviteter i E-hallen!

För sjunde året i rad arrangerar Svenska Mässan och Västra Kennelklubben ett av Nordens största och bästa hundevenemang med över 8 000 medverkande hundar och uppskattningsvis 35 000 besökare. Som vanligt bjuder vi på ett fullspäckat program under de fyra mässdagarna i form av hundutställningar med alla tänkbara raser, en fullmatad tillbehörsutställning, massor av uppvisningar och ett rasklubbstorg.

Den stora nyheten för året är att hela E-hallen görs om till YourDOG - ett eldorado för besökare som tar med sina hundar. Här kommer att vara fullt av olika aktiviteter för den egna hunden. Besökarna kan bland annat få en flygande besiktning av sin hund, råd om foder och försäkringar samt möjlighet att prova på olika aktiviteter som till exempel lydnadsövningar. De första 400 hundarna som deltar i YourDOG varje dag får en doggybag med presenter och erbjudande. Vi ser även fram emot att få dela ut den helt nya utmärkelsen Göteborgs Charmigaste Hund och dessutom välkomnar vi TV-profilen och komikern Klara Zimmergren som kommer att göra flera framträdanden i E-hallen under lördagen.

Det största dragplåstret väntas bli de två internationella hundutställningarna med deltagare från Sverige och Europa. MyDOG 2 har för första gången fått status som en kvalificeringstävling till Crufts, världens största hundutställning. Bästa juniortik och hane med Excellent samt bästa hane och tik kvalificerar sig till Crufts 2014 som äger rum i Birmingham, Storbritanninen.

Som vanligt koras Årets utställningshund, den här gången för utställningsåret 2012. Det sker lördagen den 5 januari klockan 14.45. Kandidaterna till priset presenteras, resultatet offentliggörs och segraren får ta emot förstapriset på 10 000 kronor.

Även SM i Freestyle avgörs på MyDOG och på rasklubbstorget presenteras över 70 olika raser, vilket är rekord. 

För ytterligare information om MyDOG kontakta:
Angela Anyai, mässansvarig för MyDOG
tfn 031-708 86 65, mobil 0733-578 910

Mer information finns på www.mydog.se 

Mässans öppettider
Torsdag 3 januari-söndag 6 januari kl 09.00-17.00

Pressrum och ackreditering
Pressrummet med ingång genom huvudentrén/entré 5 är öppet torsdag och fredag den 5-6 januari kl 09.00-15.00. Övriga tider hänvisar vi till informationen i huvudentrén. Ackreditering kan göras till press@svenskamassan.se 

Välkommen!
SVENSKA MÄSSAN/Informationsavdelningen

Annika Orgert

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 500 anställda, en omsättning på cirka 800 Mkr och generar årligen runt 2,2 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.