Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Var tredje hundägare beredd att anlita psykolog

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2017 16:51 CET

Var tredje hundägare kan tänka sig att ta hunden till en psykolog. Det visar en undersökning som MyDOG har gjort med anledning av att över 9 000 hundar äntrar Svenska mässan i Göteborg i januari.
Inte överraskande, säger problemhundstränaren Nina Roegner.
– För 30 år sedan skrattade man åt ordet hundpsykolog och tänkte på en hund som låg på en schäslong, idag bryr man sig mer om hur hunden mår, berättar hon.

I undersökningen, som gjorts av mässan MyDOG tillsammans med Västra kennelklubben, har 1 000 hundägare svarat på frågor om vad de gör för sin hund. Och siffrorna visar sitt tydliga språk ­– fler lägger både mer tid och pengar på sin hund i dag än för bara några år sedan.

– Hunden har blivit en självklar familjemedlem, som ska få samma hjälp som alla andra i familjen. I dag är man mer mån om att ens hund ska må bra och det har blivit en självklarhet att se till dennes behov, säger Nina Roegner.

I dag lägger 36 procent, av de som hade hund för fem år sedan, mer pengar på sin hund än vad de gjorde då. Bland annat har hundspa blivit en populär företeelse – 32 procent uppger att de gärna går dit med sin hund.

Vi är också måna om att våra hundar ska få varierande träning. Över 70 procent av de tillfrågade kan tänka sig att gå på hundsim och var fjärde använda sig av en extern hundtränare.

– Förr gick man inte på aktiviteter och kurser på samma sätt, man skaffade en hund och möjligtvis att man hittade på något när hunden var ett år. I dag går man mycket tidigare på utbildningar och valpkurser, säger Nina Roegner.

Nina Roegner är en av alla hundexperter som kommer finnas på plats under MyDOG på Svenska Mässan den 4-7 januari.

> Läs en längre intervju med Nina Roegner här Artikeln är fri att använda för publicering.

Hit kan hundägare tänka sig att ta sin hund

Hundspa                   32%
Hundfrisör                 30%
Extern hundtränare   25%
Hundsim                   71%
Hundpsykolog          36%

Totalt antal svarande: 968 hundägare bland Västra Kennelklubbens medlemmar

Om MyDOG

  • 4-7 januari på Svenska Mässan i Göteborg
  • Över 9000 hundar på plats
  • Tävlingar i bland annat Nose Work, Freestyle och Rallylydnad
  • Två internationella hundutställningar
  • Årets utställningshund koras
  • Hundteater, prova på-aktiviteter och annat kul för hela familjen
  • Besökarna är välkomna tillsammans med sina hundar

Ackreditering: Presslegitimation krävs. Anmäl om ackreditering till

ida.nilsson@svenskamassan.se

Presscentret är inte öppet under MyDOG. Biljetter hämtas ut i huvudentrén till Svenska Mässan.

MyDOG går av stapeln den 4-7 januari 2018 på Svenska Mässan i Göteborg och är Nordens största hundevenemang. Här erbjuds största utbudet av hundraser, tillbehör och aktiviteter i Sverige med en internationell och en nordisk hundutställning samt mängder av andra hundevenemang. MyDOG är den bästa möjligheten för hundägare, eller hundintresserade, att möta hundar och likasinnade.

Dessutom finns det mängder av tillbehör att köpa, spännande uppvisningar att se, intressanta föredrag att lyssna till och inte minst rasklubbstorget med massor av raser och kunniga hundmänniskor.
MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben.

> LÄS MER OM MyDOG

> FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

> FÖLJ OSS OSS PÅ INSTAGRAM

För frågor kontakta:

Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG, Svenska Mässan, telefon: 031-708 80 38 eller tommy.vonbromsen@svenskamassan.se

Nina Roegner, problem- och filmhundstränare samt ägare av Hundakademien,
telefon: 0708-25 14 99 eller nina.roegner@gmail.com

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se