Följ Svenska Mässan / Swedish Exhibition & Congress Centre Group

Yorkshireterrirern Debonaire's Hold Me Now från Alingsås är Årets Utställningshund 2015

Pressmeddelande   •   Jan 09, 2016 17:27 CET

Efter ett år av tävlan och spänning har det idag avgjorts, yorkshireterriern Debonaire's Hold Me Now från Alingsås är Årets Utställningshund 2015. Bernice Undén heter den lyckliga ägaren som tog emot det prestigefyllda priset på helgens MyDOG i Göteborg.


 
På MyDOG, Nordens största hundevenemang är det tradition att premiera de hundar med bäst resultat på internationella och nationella hundutställningar det föregående året. De fyra bästa kvalificerar sig till tävlingen Årets Utställningshund. Att ta sig så långt är ingen lätt match, 2015 har hundägare från hela landet spenderat omkring 25 helger på resande fot med sina fyrbenta vänner för att nå fram till slutmålet.

- Det här är ett resultat av mer än 75 års samarbete mellan två vinstrika kennlar och året har varit framgångsrikt inte bara för oss, utan för hela rasen, säger den lyckliga ägaren Bernice Undén från Alingsås.

Fyra kandidater hade kvalificerat sig och slogs om titeln på helgens MyDOG. De tävlande kom från Huddinge, Vallentuna, Riala och Alingsås. Men det blev alltså till sist Debonaire's Hold Me Now från Alingsås som stolt fick ta emot förstapriset av Svenska Kennelklubben och Agria Djurförsäkring.

- Vi tycker det är jättekul att få dela ut just det här priset på MyDOG. Det är ett gäng otroligt dedikerade människor, från hela landet, som reser med sina hundar för delta på utställningarna. Det känns fint att få ge tillbaka och visa vår uppskattning till dessa människor. De marknadsför sporten på bästa sätt, säger Magnus Berglin från Agria.

Finalister Årets Utställningshund 2015


1:a plats
Debonaire's Hold Me Now
Ras: Yorkshireterrier
Ägare: Bernice Undén
Hemort: Alingsås

2:a plats
De Maya Huffish Copyright Woman
Ras: Pudel, stor
Ägare: Charlotte Sandell
Hemort: Huddinge

3:e plats
Namupalan Bling Smack Chap
Ras: Leonberger
Ägare: Jessika Lindberg
Hemort: Vallentuna

4:e plats
Castlerock Simply Magic
Ras: Flatcoated Retriever
Ägare: Anette Dyrén
Hemort: Riala 
  
Priset delas ut av Agria Djurförsäkring.

MyDOG arrangeras 7-10 januari 2016 på Svenska Mässan i Göteborg.

Följ oss i sociala medier:
Facebook: www.mydog.se/facebook
Instagram: www.instagram.com/mydog_se
#thenextlassie
#mydog


För frågor kontakta:

Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG, Svenska Mässan, på 031-708 80 38 eller e-post tommy.vonbromsen@svenskamassan.se

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och inkluderar tre verksamhetsdrivande bolag: Gothia Towers AB, Svenska Mässan Mässor och Möten AB och Bok & Bibliotek i Norden AB. Ambitionen är att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Varje år besöker drygt 1,5 miljoner människor mötesplatsen. Svenska Mässans ändamål är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,5 miljarder i besöksnäringseffekter till Göteborgsregionen. Koncernen har drygt 750 årsanställda. Läs mer på www.svenskamassan.se